BAKAN AKAR; ABD'NİN GÖZLEM NOKTASINA ATEŞ AÇILMADI

Suriye'nin kuzeyinde toprak bütünlüğünün korunması amacıyla yapılan operasyonla ilgili ABD'nin gözlem noktasında ateş açılmadığı ifade edildi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Türk silahlı kuvvetlerinin toprak bütünlüğünün korunması için mücadele ettiğini belirterek ABD ordusuyla ilgili ateş açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Akar"ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapıldı. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alındı. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir. Zaten karargahlarımızla ABD'liler arasında gerekli koordinasyon yapılmaktadır" dedi. 

'HATIRLA' ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL'DA SAHNELENDİ
PENDİK'TE BİLEK GÜREŞİ HEYECANI
PENDİK SİVASLILAR DERNEĞİ BAŞKANI DURAN DEMİRİZ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
TESK BŞKANI PALANDÖKEN'DEN KORKUTAN UYARI:''KREDİ KARTI BORCU 3 TRİLYONA ULAŞTI!''
BAŞKAN AHMET CİN'DEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
CHP PENDİK'EN VAN ERCİŞLİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET
GÜÇLÜ İŞ KADINLARI PLATFORMU’NDAN İSTİHDAM ATAĞI: "HEDEFİMİZ GÜÇ BİRLİĞİ"
KARTAL'DA 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ'NE ÖZEL ANLAMLI ZİYARET
ÖZGÜR ÖZEL'DEN İKTİDARA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI:''KAYBEDERSEM BİR DAKİKA DURMAM!''
ÜMRANİYE SEMT PAZARLARINDA DENETİMLER SÜRÜYOR