BANU AVAR KARTAL'DA KÜRESEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında, gazeteci-yazar Banu Avar, Kartallılar ile anlamlı bir söyleşide buluştu.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören programda Avar, “Küresel Oyun ve Alaycı Kuşlar” başlığı altında güncel siyasi gelişmeleri ve uluslararası ilişkilerdeki güç dengelerini değerlendirdi.

Yaklaşık bir saat süren söyleşide, katılımcılara küresel sistemin bölgesel planları hakkında çarpıcı bilgiler aktaran Banu Avar, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu stratejik riskleri, medya manipülasyonlarını ve küresel aktörlerin uzun vadeli hesaplarını tarihsel bağlamda ele aldı.

Özellikle halkın bilinçlenmesinin ve millet iradesine olan güvenin, bu planları boşa çıkaracak en büyük güç olduğunu vurgulayan Avar, yer yer katılımcılarla etkileşime girerek soruları da yanıtladı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına programa katılım sağlayan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, söyleşinin sonunda Banu Avar’a çiçek takdim ederek, Kartal’da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uçar, aynı zamanda Avar’ın Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin hafızasına katkı sunan “Yolu Kartal’dan Geçenler” kitabına verdiği destekten ötürü de teşekkür etti.

“Ben de bir Kartallıyım”

Banu Avar ise çocukluğunun bir bölümünün Kartal Yakacık’ta geçtiğini, annesinin yıllar önce Yakacık Sanatoryumu’nda hemşire olarak görev yaptığını ifade ederek, “Ben de bir Kartallıyım” sözleriyle salondan büyük alkış aldı. Kartal’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Avar, söyleşi sonrasında kitaplarını da imzaladı.

Yoğun katılımın olduğu imza sırasında uzun kuyruklar oluşurken, Avar okurlarıyla tek tek ilgilendi, sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın yanı sıra; meclis üyeleri ve birim müdürleri de programa katılarak Avar’ın söyleşisini, Kartallı vatandaşlarla birlikte takip etti.

 

ÜMRANİYE’DE 20 BİN ÖĞRENCİYE İFTAR SOFRASI KURULUYOR
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI DENİZCİLER VE BALIKÇILARLA İFTAR SOFRASINI PAYLAŞTI
İSTANBUL'DA KONUT BAŞINA 875 BİN TL HİBE FIRSATI 2026 SONUNA UZATILDI
HUKUKİ DÜĞÜM ÇÖZÜLMEDİ:CHP'NİN İSTANBUL KALESİNDE BELİRSİZLİK MESAİSİ
BAŞKAN AHMET CİN AK PARTİ PENDİK İLÇE TEŞKİLATIYLA İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL ÇYDD İLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ESENYALI KEMİKLİDERE İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDI:YENİ PARSELLERDE OKULLAR VE SAĞLIK TESİSLERİ BULUNACAK
BAŞKAN AHMET CİN, GENÇLERLE KÜTÜPHANEDE İFTAR YAPTI
KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL KOMŞULARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
PENDİK SAHİLİ'NDE BEREKET SOFRASI:HER AKŞAM 1.600 KİŞİYE İFTAR