BARIŞ UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ;UKRAYNA MÜZAKEREYİ REDDETTİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaş 3. gününe girerken bölgede çatışmalar devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün beklenen müzakerelere bağlı olarak Ukrayna'da birliklerine durdurma emri verdi.

Ukrayna müzakereyi kabul etmedi, Rus birliklerinin ilerleyişi sürdü" ifadelerine yer verildi.

Dün Kremlin, Ukrayna yönetimine Belarus'un başkenti Minsk'te savunma ve dışişleri heyetlerinin görüşebileceğini bildirmişti. Kremlin'in açıklamasında 'Ukrayna'nın silahsızlandırılması' vurgusu vardı.

Rusya'nın çarşambayı perşembeye bağlayan sabaha karşı 05.00'te başlattığı Ukrayna'yı işgal harekatı üçüncü gününe girdi.

Kiev'de gece yarısı patlama sesleri sürerken, bölgeden henüz dünyayı rahatlatacak bir haber gelmedi. Ukrayna halkı geceyi sığınaklarda ve metro istasyonlarında geçirdi.

İşte, Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'nın işgal başlangıcının üçüncü günü olan 26 Şubat'ta yaşananlar...

15.50 - Kremlin'den yeni açıklama: Putin dün beklenen müzakerelerle bağlantılı olarak Ukrayna'daki birliklere ilerlemeyi durdurma emri verdi. Ukrayna müzakereyi kabul etmedi, Rus birliklerinin ilerleyişi sürdü

15.30 - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov'la görüştü. Görüşmede askeri operasyonların durdurulması çağrısı yapıldı ve arabuluculuk teklifi yinelendi.

14.50 - Kiev'de 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Açıklamada, yasağı ihlal edenlerin 'düşman' olarak değerlendireceği belirtildi.

14.10 - Ukrayna Büyükelçiliği, bir video yayınlayarak Kherson kentinde Bayraktar TB2 SİHA'ların Rusya'ya ait bir askeri konvoyu yok ettiğini duyurdu.

PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL MEDYA YASAKLARI 1 KASIM'DA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR
BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDE YOLSUZLUK OPERASYONU:4 BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 39 KİŞİ TUTUKLANDI
TBMM'DEN GEÇEN KANUN YÜRÜRLÜKTE: 235 BİN YATIRIMCIYA 29.3 MİLYAR LİRALIK ARA ÖDEME BAŞLADI
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM;YILLIK TÜKETİM LİMİTİ İNDİRİLDİ
KARTAL'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI!
KARTAL BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN ''CUMHURİYET RENKLERİ MİRAS 4'' SERGİSİ
CUMHURİYETİN 103. YILI PENDİK'TE COŞKUYLA KUTLANDI
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ EV HAPSİ KARARIYLA TAHLİYE EDİLDİ
İSTANBUL'DA KARA PARA OPERASYONU:10 ŞÜPHELİDEN 8'İ GÖZALTINA ALINDI