BARIŞ UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ;UKRAYNA MÜZAKEREYİ REDDETTİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaş 3. gününe girerken bölgede çatışmalar devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün beklenen müzakerelere bağlı olarak Ukrayna'da birliklerine durdurma emri verdi.

Ukrayna müzakereyi kabul etmedi, Rus birliklerinin ilerleyişi sürdü" ifadelerine yer verildi.

Dün Kremlin, Ukrayna yönetimine Belarus'un başkenti Minsk'te savunma ve dışişleri heyetlerinin görüşebileceğini bildirmişti. Kremlin'in açıklamasında 'Ukrayna'nın silahsızlandırılması' vurgusu vardı.

Rusya'nın çarşambayı perşembeye bağlayan sabaha karşı 05.00'te başlattığı Ukrayna'yı işgal harekatı üçüncü gününe girdi.

Kiev'de gece yarısı patlama sesleri sürerken, bölgeden henüz dünyayı rahatlatacak bir haber gelmedi. Ukrayna halkı geceyi sığınaklarda ve metro istasyonlarında geçirdi.

İşte, Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'nın işgal başlangıcının üçüncü günü olan 26 Şubat'ta yaşananlar...

15.50 - Kremlin'den yeni açıklama: Putin dün beklenen müzakerelerle bağlantılı olarak Ukrayna'daki birliklere ilerlemeyi durdurma emri verdi. Ukrayna müzakereyi kabul etmedi, Rus birliklerinin ilerleyişi sürdü

15.30 - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov'la görüştü. Görüşmede askeri operasyonların durdurulması çağrısı yapıldı ve arabuluculuk teklifi yinelendi.

14.50 - Kiev'de 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Açıklamada, yasağı ihlal edenlerin 'düşman' olarak değerlendireceği belirtildi.

14.10 - Ukrayna Büyükelçiliği, bir video yayınlayarak Kherson kentinde Bayraktar TB2 SİHA'ların Rusya'ya ait bir askeri konvoyu yok ettiğini duyurdu.

MALİYE BAKANI VERGİ KAÇAKÇILIĞI İÇİN DÜĞMEYE BASTI; 230 VERGİ MÜFETTİŞİ SAHAYA İNDİ
PİYADE BİNBAŞI ALKAN BİNİCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ŞÖLEN TADINDA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE HASEKİ MEZUNİYET TÖRENİ İÇİN PENDİK'E GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRECİ BİR ADIM DAHA:'ATIKLAR POTAYA'
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'E ZİYARET
ENGELLİLER HAFTASI'NDA ENGELSİZ ŞENLİK
ANNELER GÜNÜ TUZLA'DA DERYA BAYKAL SÖYLEŞİSİ İLE KUTLANDI
HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI
SAKARYA BOLU VE KARABÜK'TE MAYIS AYINDA KAR SÜRPRİZİ