BOLU'DA YANGIN FACİASINDA ÖLENLERİN AİLELERİNİ ARAYIP DALGA GEÇEN ŞAHISLARA GÖZALTI KARARI

Bolu Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın sonucu hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini arayarak dalga geçen sahıslara yönelik başlatılan soruşturmada tespit edilen 5 kişi için gözaltı kararı verildi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bolu’da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini arayarak dalga geçen şüphelilerin görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Şüpheliler hakkında, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek', 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, "Sosyal medyada gündeme gelen ve linki yukarıda yer verilen konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek', 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur" ifadeleri yer aldı.

GÖZALTI KARARI

Siber suçlar, Bolu’daki yangından sonra hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp saygısızlık yapan şüphelilerin bir kısmını tespit etti. 1’i İstanbul’da toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

DÜN TAHLİYE EDİLEN BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI ALAATTİN KÖSLER İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ
CHP'DE KAYYIM KRİZİ BÜYÜYOR: BİR KİŞİ DAHA GÖREVDEN ÇEKİLDİ
SAĞLIKTA YENİ UYGULAMA BAŞLADI! ECZANELERDE YAPILAN ÖLÇÜMLER E-NABIZ'A AKTARILACAK
CHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDİYOR
KARTAL BELEDİYESİ BALIKÇILAR ÇARŞISI YANGININ ARDINDAN ESNAFA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
HOBİ VE MESLEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP TARAFINDAN DİSİPLİNE SEVK EDİLEN GÜRSEL TEKİN GÖREVE BAŞLADIĞINI DUYURDU
İNTERNETTE SUÇ PAZARLIĞI: ÇOCUKLAR SUÇA ALET EDİLİYOR
BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI ALAATTİN KÖSELER TAHLİYE EDİLDİ