BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER EKŞİ SERBEST BIRAKILDI

​İzmir’de yürütülen "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" soruşturması kapsamında, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve beraberindeki 3 kişi serbest bırakıldı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Başkan Eşki ve beraberindekiler serbest bırakıldı.

Bu arada soruşturmanın, bir kişinin Bornova Belediyesi'nde  'bankamatik memuru' olarak gösterildiği ancak fiilen görev yapmadığı ve maaş aldığı iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi. İddialar kapsamında belediye başkanı Eşki ile birlikte 3 belediye yetkilisi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Şüpheli A.A.’nın 22 Eylül 2025’te çağrı merkezi çalışanı olarak SGK kaydının bulunduğu, ancak fiilen görev yapmadığının tespit edildiği ifade edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Eşki ve beraberindeki şüpheliler adliyeye sevk edilirken, savcılık tarafından tutuklama talep edildi.

ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ
BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ