BURSA ESNAFI ELEKTRİK ZAMMINI IŞIKLARI KAPATARAK PROTESTO ETTİ

Bursa'da kafe ve restaurant sahipleri dün gece elektrik zamlarını ışıkları kapatarak protesto etti.

 

Bursa'da 77 kafe, bar ve restoran dün gece saat 21.00-22.00 arasında ışıklarını kapatarak elektrik zamlarını protesto etti. Mekanların elektriklerini kapatarak mumlarla ve alkışlarla yapılan protestoya, müşteriler de destek verdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı ve Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi'nde bulunan bir barın işletmecisi Turgay Güler, "Zamlar geri çekilene kadar her gün saat 21.00'de bu eylemi yapacağız" dedi. Güler, geçen ay 9 bin TL gelen elektrik faturasının bu ay 23 bin TL'ye çıktığını söyledi.

ELEKTRİK ZAMLARI KİRA BEDELLERİNİN ÜZERİNE ÇIKTI 

"Bursa Cafe-Restaurant, Lokanta, Çay Bahçesi İşletmecileri" adına protesto ile ilgili yazılı açıklama da yapıldı. Açıklama şöyle:

"Yeni yılla birlikte başlayan ve halen devam eden zamlar karşısında işletme faaliyetlerimizi sürdüremez hale geldik. Yüzde 125 gibi daha önce görülmemiş oranda gelen elektrik zamları nedeniyle işletmeler faturalarını ödeyemez duruma getirilirken, elektrik ve doğal gaz (doğal gaz yüzde 50) zamları sonucunda enerji maliyetlerindeki artış, işletmelerin ödediği kira bedelinin bile üzerine çıkmıştır. Bu koşullarda işletmelerin ayakta kalması gittikçe zorlaşmaktadır. Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik kriz nedeniyle, talepte ciddi bir daralma yaşayan kafe, restoran, lokanta vb. işletmeler zamlı maliyetli ürünleri fiyatlarına yansıtamamaktadır. Mekanlar her geçen gün boşalırken, iş yapamazken, zararlar büyümeye devam etmektedir. Pandemi kaynaklı kapatmalar nedeniyle zaten borç ve kredi batağında bulunan yeme-içme sektörü, enerji giderleri ve her alanda gelen zamlar nedeniyle daha büyük bir açmazın içine girmiştir.

Türkiye’nin tamamını ilgilendiren, her haneyi her iş kolunu etkileyen enerji maliyetlerindeki artış, hayat standartlarımızı, ticari faaliyetlerimizi, iş yapma kapasitemizi, verimliliğimizi onarılmaz bir şekilde etkilemektedir. Bu koşullarda işletmelerimizin ayakta durması, bu kışı geçirmesi imkansız hale gelmiştir. İşletmelerimizin devamı için yapılan zamları geri alın. 04 Şubat 2022 tarihinde, saat 21.00-22.00 arasında elektrik zamlarına gelen yüzde 125 artış nedeniyle işyerlerimizi karartıyoruz. Kamuoyuna ve misafirlerimize duyurur, desteklerini bekleriz." 

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ