CEZA OLARAK KORANALI CENAZE YIKATILAN İMAM KORANADAN HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa'da imamlık yapan ve Müftülük tarafından ceza olarak koranalı cenazeleri yıkayarak korana nedeniyle hayatını kaybeden Osman Çilenti hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.

Şanlıurfa'da imamlık yapan 44 yaşındaki imamın Müftülük tarafından teçhizat verilmeden koranalı cenazelerin yıkanması nedeniyle covid-19 hastalığını kaparak hayatını kaybeden imamla ilgili Diyanet Başkanlığı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Müftülükteki uygulamlara karşı gelen ve bu nedenle cezalandırıldığı belirtilen imam koranavirüslü cenazeleri yıkayarak kendisine korana bulaşması sonucunda hayatını kaybetti.

RAHİME ÇİLENTİ MÜFÜTLÜK EĞİTİM VERMEDİ YETERLİ TECHİZAT VERİLMEDİ

Osman Çilenti'nin eşi Rahime Çilenti, "Eşimi koronavirüslülerin cenazelerini yıkamakla görevlendirdiler ama müftülük eğitim vermedi, teçhizatında da sıkıntı vardı" dedi.

Şanlıurfa Siverek’e bağlı Burçalık Köyü’nde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti, yaklaşık iki hafta önce Siverek Müftülüğü’nce koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi.

EKİPMAN VERİLMEDİ KORANAVİRÜS KAPTI

Sosyal medyada paylaşılan iddialarda da, müftülükteki bazı uygulamalara karşı çıktığı için Çilenti’ye bu görevin ceza olarak verildiği, kendisine salgından korunması amacıyla ekipman bile verilmediği belirtildi.

İmam Çilenti’nin cenaze yıkama esnasında kendisini kötü hissettiği ve birkaç gün sonra da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, söz konusu iddialar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı  harekete geçti. Başkanlıktan bir yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sosyal medyadaki iddiaları araştırıyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre ihmali olan kişiler varsa haklarında gerekli işlemler yapılacak” dedi.

Bakanlığın rehberi

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19’la ilgili olarak morg ve defin işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin rehber yayınlamıştı.

Rehberdeki uyarılar ise şu şekilde:

“Gasilhane çalışanları, cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi (cerrahi) maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Tazyikli su kullanımı, cenazeden enfekte sıvıların sıçramasına ve hastalık bulaşına neden olabilecek işlem olması nedeniyle cenazenin yıkanması sırasında bu işlemden kaçınılmalıdır.”

PENDİK BELEDİYESİ İSTANBUL KALKINMA AJANSI'NDAN BİR HİBE DAHA ALDI
ENGELLERİ BİR BİR AŞTI: BOYNU İLE YÜZEREK ŞAMPİYON OLDU
BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA VEKOREL MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİ ORMANYA’YI KEŞFETTİ
ANAHTAR PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EMİNE KÜÇÜKALİ:''BİZ MİLLETİN MİLLİYETÇİ PARTİSİYİZ''
HABERLER BÜLTENLER DUYURULAR ÇOCUK FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR
MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL İBB HEYETİ İLE KARTAL'DA DEVAM EDEN PROJELERİ İNCELEDİ
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİ'NİN AK PARTİ'YE GEÇECEĞİ DOĞRULANDI