''CEZERİ'NİN OLAĞANÜSTÜ MAKİNELERİ' SERGİSİ KARTAL'DA AÇILDI

Kartal Belediye Başkanlığı Artuklu Sarayı'nda 26. yıl başmühendislik yapan Müslüman bilim insanı Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri' adlı sergiye ev sahipliği yaptı.

Kartal Organik Çadır'da halka açılan sergide Cezeri'nin 13. Yüzyılda kaleme aldığı kaleme aldığı Kitab-ül Hiyel'deki makine çizimlerinin çalışır makinelere dönüştürülmesiyle dönemin zorlu koşullarına rağmen bu günün android robotlarını ilk icat eden deha olarak öne çıkıyor. 

Serginin açılışına katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel robotik kodlarla ilgili çalışmalar 1200'lü yıllarına dayandığını belirterek 800 yıl önce düşünülen bu projelerden çıkartılacak olan dersin  tarihimize bakıp ona göre neler başardığımızı unutmamak olduğunu söyledi.Yüksel konuşmasında gençlerin umutsuzluk içinde olamamaları gerektiğine vurgu yaparak'' Bundan tam 100 yıl önce de Gazi Mustafa Kemal Atatürk en olumsuz durumlarda ulusu, devleti,ülkeyi, kurdu kurtardı. Ve  o umutsuz durumların her birine  kendisine inanan insanlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin hep birlikte inşa ederek bizlere armağan etti. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bizde sizlere güveniyoruz''dedi.

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI