CHP EMEKLİ MAAŞLARININ ASGARİ ÜCRETE ÇIKARTILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Özgür Özel Aralık ayında tüm emeklilerin maaşlarına asgari ücret oranında zam yapılması için TBMM'de önerge verdiler.

Asgari ücretin 2800 liraya çıkartılması sonrasında 12 milyona yakın emekli maaşı alan yurttaşların zam beklentisi ile ilgili harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi emeklilere Ocak ayı içinde yapılacak zam oranının asgari ücret tutarında yapılmasını istedi.

‘EMEKLİLERİ AÇLIKTAN ÖLDÜRECEKLER'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili TBMM'ye bir kanun teklifi sundu. Emeklilerin sadece gıda harcamaları değil, barınma, ısınma, elektrik, su gibi sabit giderlerini dahi ödemekte zorlandığını belirten Ağbaba, “Bu gidişle virüsten ölmeyen emekliler de açlıktan ölecek” ifadelerini kullandı. Ağbaba'nın Meclis'e sunduğu teklif kabul edilip yasalaşırsa, en düşük emekli aylığı, asgari ücret seviyesine yani şu anki rakamla 2 bin 825 TL'ye yükseltilecek.

BAKIRKÖY'DE GÜZELLİK MERKEZİNDE GİZLİ KAMERA SKANDALI: 3 GÖZALTI
PENDİKSPOR VE BANDIRMASPOR PUANLARI PAYLAŞTI:1-1
KARTAL'DA 5. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ VE FİNANS DEVLERİNDEN DEV ULAŞIM ZİRVESİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİNDEN KAHVE FESTİVALİ'NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VURGUSU
KARTAL'DA YENİ BAŞLANGIÇ:YENİ PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI
''PENDİK 6. KAHVE FESTİVALİ'' BAŞLADI
ADALET BAKANLIĞI'NDA GÜRAN AİLESİNE RED:NARİN GÜRAN CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL SAYILMAYACAK
FİLENİN SULTALARI 4'TE 4 YAPTI: A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI ALMANYA'YI 3-1 MAĞLUP ETTİ
NEPAL'DE SEL FELAKETİ: CAN KAYBI 165'E YÜKSELDİ 1500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR