CHP'Lİ UŞAK VE MARMARİS BELEDİYELERİNE RÜŞVET OPERASYONU

​Uşak ve Marmaris belediyelerinde "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla başlatılan soruşturmalarda, aralarında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.



​İstanbul ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen iki ayrı operasyonda, belediye yönetimlerine yönelik ağır suçlamalar dikkat çekti.
​Uşak Operasyonu: Belediye Başkanı Özkan Yalım dahil 11 kişi gözaltına alındı. Başsavcılık; ihalelerde mükerrer fatura kesilmesi, aile fertlerine şirket ortaklığı istenmesi, "bağış" adı altında toplanan paraların zimmete geçirilmesi ve şahsi eğlence giderlerinin belediye bütçesinden ödenmesi gibi iddiaları içeren kapsamlı bir açıklama yaptı.

Ayrıca Yalım'ın, mal varlığını şoförünün üzerine devrettiği öne sürüldü.
​Marmaris Operasyonu: Gece saatlerinde düzenlenen operasyonda, imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve bazı kamu görevlilerinin bu yolla maddi menfaat sağladığı iddia edildi. Belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik işlemler sürüyor.
​MASAK raporları ve teknik takipler sonucunda, şüphelilerin hesaplarında mesleki profilleriyle uyuşmayan yüksek tutarlı para hareketleri ve yurt dışı transferleri tespit edildi.

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI