CHP'Lİ VEKİLDEN ŞOK İDDİA!

CHP İstanbul Milletvekili Mansur Kılınç Gazetecilerin WhatsApp grupları üzerinden haber yazdırıldığını belirterek konuyu TBMM'ye taşıdı.

 

TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Kılınç Basın Yayın İletişim Başkanlığının yanıtlamasına ilişkin soru önergesi verdi

Basın sektöründe yaşanan sorunların yanıtlanması istemiyle verilen önergede basın emekçilerinin WatsApp grupları üzerinden talimatla haber yazıldığını belirterek konuyla ilgili bilgi verilmesi istendi.

“Başkanlık sistemi adı altında tek adam yönetimine geçilmesiyle, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yerine kurulan İletişim Başkanlığı’nın yaklaşık bir buçuk yıllık icraatının sonucunda basın-yayın söktüründe sorunlar daha da ağırlaşmıştır” diyen Kılınç, sektörün son bir yılda yüzde 6,28 oranında daraldığını ifade etti. 

Kılınç, medyadaki yüzde 25’lik işsizlik oranıyla her 4 gazeteciden birinin işsiz olduğunu belirterek “resmi tirajlara göre en çok satan 10 gazeteden 9’u hükümete yakın sermaye gruplarının elindedir. “ dedi. 

Basın Kartları Komisyonu ile Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nda bağımsız hiçbir basın meslek örgütü temsilcisinin kalmadığına dikkat çeken Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Gazeteciler, iktidar organları tarafından whats App gruplarına eklenmekte, Cumhurbaşkanını takip eden gazetecilerin haber metinleri önce İletişim Başkanlığı tarafından kontrol edilmekte sonra yayınlanabilmektedir. Haberlerin hangi başlıklarla yapılacağı talimatlarla bildirilmektedir. “dedi.

Basın Kartları Komisyonu üyeleri hangi kritere göre belirlenmektedir? 

Türkiye Gazeticiler Cemiyeti, (TGC) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, (TGK) Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) gibi meslek örgütü temsilcileri neden komisyona alınmamıştır? 

BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ
MERCAN ŞEHİR PARKI'NDA ÇOCUKLAR TEMİZ HAVA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÜNLÜCE CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
AK PARTİ KARTAL İLÇE YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM EDİP ÇAKICI'YA ZİYARET