ÇİNİ USTASI MERHUM FAİK KIRIMLI PENDİK'TE SERGİYLE YAD EDİLDİ

Pendik Belediye Başkanlığı Kültür Müdürlüğü sanata ve sanatçıya olan değeri sergi ve söyleşilerle sürdürüyor.

 İznik Çinisi'nin önde gelen sanatçılardan olan merhum Faik Kırımlı ölümünün 10. yılında Pendik  Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde öğrencileri tarafından açılan sergiyle anıldı. 

Merhum Faik Kırımlı'nın eserlerine yakın eserleri Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde sergilenerek halkın beğenisine sunuldu.

Kırımlı'nın eserlerini yeniden yorumlayan 40 sanatçının çalışmaları "Faik Kırımlı'nın İzinden" adlı sergide ziyarete açılacak. Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel'in küratörlüğünü üstlendiği sergi, 26 Aralık'a kadar açık kalacak.

Pendik Belediyesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen panelde Erkan Doğanay "Ölümünün Ardından Faik Kırımlı ve Çini Sanatı", Sermet Molu "Dostluk", Semih İrteş "Tanıklar-Emanet defterleri ve notları", Hacer Sayman ise "Son Tanıklar" başlıklı konuşma yaptı. 

Açılışa Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çalıkçı ve çok sayıda sanatçı yer aldı. 

TUZLA'DA İSHAKPAŞA PARKI MAHALLEYE NEFES OLDU
ORFA YAPI PENDİKSPOR'DAN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A TEBRİK ZİYARETİ
KOLOMBİYA'DA 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE ŞİDDETLİ DEPREM:BİNALAR HASAR GÖRDÜ YARALILAR VAR
KARTAL'DA SOSYAL YAŞAM ALANLARI BÜYÜYOR:GEZEGEN KAFE SAYISI 14'E YÜKSELİYOR
TBMM'DEN OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ: ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİN HAKLARINDA DEV DÜZENLEME
MANSUR YAVAŞ'TAN ÇERÇEVE YASA AÇIKLAMASI:''GERÇEK BARIŞ YALNIZCA KANUNLA KURULMAZ''
EMNİYET TEŞKİLATINDA DEV KADRO DÜZENLEMESİ:6 BİN 250 YENİ KADRO İHDAS EDİLDİ
ANAYASAYI HİÇE SAYAN VE PKK/KCK ÜYESİ TERÖRİSTLERE ÖRTÜLÜ AF GETİREN "ÇERÇEVE YASA" GİRİŞİ
TÜP BEBEK SEVİNCİ YAŞAYAN DOĞAN AİLESİNE BAKANLIK DESTEĞİ
UYAP'TAN KİRACIYA KÖTÜ HABER:''TEBLİGAT GELMEDİ'' SAVUNMASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ