COVİD-19 VE İNFLUENZA VAKA ARTIŞLARI TBMM'YE TAŞINDI

Koranavirüs ve İnfluenza vakalarındaki artış yoğun bakım ünitelerini de doldururken CHP Milletvekili Murat Emir sağlıkta yaşanan sorunları TBMM'ye taşıyarak soru önergesi verdi.

 

Türkiye’de başta koranavirüs (Covid-19) ve Influenza olmak üzere salgınlarda yaşanan artış, sağlık sisteminin bir kez daha tartışılmasına yol açtı.

Yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşırken, sağlıkta yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıyan CHP milletvekili Murat Emir, bakanlığın önlem almadığı görüşünü dile getirdi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Emir, salgının artmasıyla birlikte muayene randevusu almakta zorlanan hastaların son çare olarak acil servislere başvurduğunu belirterek “Bu durum da acil servislerdeki yoğunluğu artırmaktadır” dedi. Salgının ağır seyrettiği 65 yaş üstü hastaların bir kısmının yoğun bakımda yatış gereksiniminin olduğunu vurgulayan Emir, şöyle devam etti: “Bu durum da yoğun bakımlardaki yatak kapasitesinin giderek dolması sonucunu getirmektedir. Özellikle son günlerde başta büyükşehirler olmak üzere birçok ilimizde, şehir hastaneleri ve devlet hastanelerinde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı şikâyetleri de artmaktadır. Oysa yoğun bakımda hastanın iyi bir tedavi alabilmesi için yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 75’leri geçmemesi gerekmektedir. Bu durumda yoğun bakıma yatabilen hastalar sağlıklı bir tedavi alamamaktadır.”

’15 GÜNDÜR KORONAVİRÜS TEŞHİSİYLE YOĞUN BAKIMA ALINAN HASTALARIN SAYISI KAÇ?’

Ülkede 100 bin kişi başına 40 civarında yoğun bakım yatağı düştüğünü belirten Emir, bu sayının Avrupa ülkeleri arasında en yüksek sayılardan bir olduğunu ancak salgın ile mücadeledeki eylemsizlik nedeniyle kapasitenin yetmediğini vurguladı. Bakanlığın, “Salgınla mücadelenin tedavi edilerek değil, yayılımını önleyerek yapılacağının idrakinde olmadığını” ifade eden Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti: “Büyükşehirlerdeki şehir hastaneleri ile devlet hastanelerinde yoğun bakım doluluk oranları hangi seviyededir? Ülke genelinde son 15 gündür Covid-19 teşhisi konularak yoğun bakıma yatırılan hastaların sayısı kaçtır? Yoğun bakım yatışı verildiği halde yatak bulunamadığı için yoğun bakıma alınamayan hasta sayısı kaçtır?”

TUZLA'DA ''MAHALLEMDE ŞENLİK VAR!'' COŞKUSU BAŞLIYOR
ŞİLE BELEDİYESİ OPERASYONUNDA 3. DALGA: HALUK LEVENT'İN KARDEŞİ DAHİL 13 KİŞİ TUTUKLANDI
PENDİK İSTANBUL'UN YATIRIM ŞAMPİYONU OLDU
KİCK BOKSTA ÜMRANİYE RÜZGÂRI: 2 ALTIN 2 GÜMÜŞ MADALYA
KARTAL'DA YAZ NEŞESİ: KARTAL BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU KAPILARINI AÇTI
TUZLA'DA ÇOCUKLAR KARNE SEVİNCİNİ KÜLTÜR FESTİVALİYLE KUTLADI
PENDİKSPOR'DA ATAKAN YÜCE GÜVEN TAZELEDİ: HEDEF YENİDEN SÜPER LİG!
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI SEYİT CEMEVİ'NİN AŞURE LOKMASI PROGRAMINA KATILDI
TUZLA'DA MUHARREM AYI BEREKETİ:AŞURE İKRAMLARI 1 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK
HATİCE ERDOĞAN ''ESİLA'' ŞİİR KİTABININ İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞUYOR