Avrupa'nın göbeğinde, 11 Temmuz 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) barış gücü askerlerinin koruması altındayken Sırp güçlerince gerçekleştirilen ve 8 bin 372 masum Boşnak sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Srebrenitsa Soykırımı’nın üzerinden 31 yıl geçti.
İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan bu trajedi dolayısıyla sosyal medya hesaplarından bir anma mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katliamı sert bir dille kınayarak hayatını kaybedenleri andı.
"Asla Unutmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajda Srebrenitsa'da yaşananların vahşetine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Tarihin gördüğü en vahşi soykırımlardan biri olan Srebrenitsa’nın 31’inci yılında, katledilen tüm Boşnak kardeşlerimizi rahmetle ve hüzünle yâd ediyorum. Şehitlerimizin aziz hatıralarını saygıyla anıyor, ailelerine ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Srebrenitsa’yı asla unutmayacağız."
PENDİK ÇARŞIDA ASFALT SERİMİ BAŞLADI
''PENDİK 6. KAHVE FESTİVALİ'' 27 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR
ADD'DEN ER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE ANLAMLI ZİYARET
YENİ METRO HATTI ÜMRANİYE’YE HAYIRLI OLSUN
KARTAL’DA MEVLİT KANDİLİ BEREKETİ
BÜLENT ECEVİT KÜLTÜR MERKEZİ BAHÇESİNDE PEYZAJ DÖNÜŞÜMÜ
EĞİTİME BELEDİYE ELİ: ÜMRANİYE’DE OKULLARDA YAZ MESAİSİ
RIZA AKPOLAT ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT ETTİ
PENDİK'E DEV YATIRIM
ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE