DENİZ SALYASINDA KORKUTAN GELİŞME! EGE DENİZİ'NE KADAR ULAŞTI

Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası tüm ülke genelindeki kıyıları etkisi altına aldı. Son bir ay içinde başta Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj Ege Denizi'ne de ulaştı.

 

Uzmanların, 15 metre kalınlığında bir kütle olarak Ege'ye hareket ettiğini açıkladığı deniz salyası; gökyüzünden görüntülendi. Denizin dibinde ve içindeki canlıları yok edeceği ifade edilen salyanın İzmir Körfezi'ne ulaşma ihtimali endişe yarattı.

PROF;DR.UĞUR SUNLU; SULARIMIZI İYİ ARITABİLİRSEK BU OLAYI ENGELLERİZ

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, şunları söyledi:"Bu müsilajın üç sebebi var. Su sıcaklığı, güneş ışınları, akıntı hareketleri gibi çevresel faktörler, bitkisel organizmaların varlığı ile evsel ve endüstriyel atıkların denizlere akıtılması. Bu üç faktör bir araya gelince aşırı alg çoğalması olayı ile karşılaşıyoruz. Bu sebeplerden sadece biri üzerinde insanlık etkili. O da denizlere arıtılmadan atık suların verilmesi. Sularımızı iyi arıtabilirsek bu olayı engelleriz.

EGE'NİN SAHİL KESİMLERİNDE ŞU AN İÇİN CİDDİ SIKINTI GÖRÜNMÜYOR

Türkiye denizleri birbiriyle bağlantılı ve etkileşim halinde. Sular birbirine karışıyor. Denizlerimizde sirkülasyon var. Bu olay Ege'ye gelebilir mi, gelme ihtimali var. Ancak yayılarak Ege'yi komple saracak demek doğru değil. Suları arıtabildiğimiz sürece Ege'nin sahil kesimlerinde şu an için ciddi bir sıkıntı görünmüyor."

SİVAS'TA KENEDEN BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDE ''DUYGULAR VE RENKLER'' RESİM SERGİSİ AÇILDI
PENDİK’İN KUŞLARI FOTOĞRAF KARELERİNDE
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU