DEPREM FELAKETİNDE 3 GÜN;CAN KAYBI 6 BİN 234'E YÜKSELDİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremi sonrasında arama kurtarma çalışmaları 3 gününde devam ediyor. 10 ilde can kayıplarının olduğu yıkıcı depremde resmi verilere göre can kaybı 6 bin 234'e yükseldi.

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmaküzere GaziantepOsmaniyeMalatyaAdıyamanAdanaKilisDiyarbakırElazığ ve Şanlıurfa'da da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama - kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 09.36 itibariyle toplam 6 bin 234 vatandaş hayatını kaybetti; 37 bin 11 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 10 ilde olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu: "Üç ay sürecek bu kararla ilgili Meclis süreçlerini en kısa zamanda tamamlayacağız."

AK PARTİ İSTANBUL'DA 45 AMATÖR SPOR BRANŞININ TEMSİLCİSİ İLE BİR ARAYA GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI
11. KİTAP FUARI PENDİK'TE KAPILARINI AÇIYOR
KURTLAR VADİSİ PUSU'YA KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASI
ÜMRANİYE’DE PARKLAR PIRIL PIRIL
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR MİNİBÜS KOLTUĞUNA GEÇTİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI HAYDAR GÖKSOY VE YÖNETİMİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ ''UÇURTMALAR VURULMASIN GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN'' ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
YEREL EKONOMİYE CAN SUYU:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLADI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ABİDİN EKREN ATANDI