DEPREM ÜFÜRÜKÇÜLERİ İŞ BAŞINDA; RÜYA GÖRDÜ BELEDİYEYE DİLEKÇE GÖNDERDİ

Balıkesir'in Edremit İlçesinde 22 Temmuz'da 7.2 şiddetinde deprem olacağını iddia eden 63 yaşındaki bir vatandaş Edremit Belediyesi'ne dilekçe göndererek uyarılarda bulundu.

 

 Haber Global Sibel Gülersöyler'in imzasını taşıyan habere göre belediye başkanlığı'na yazılan dilekçe sonrası bölge halknda paniğe neden olurken Deprem Uzmanı Prof. Naci Görür konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak bu kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. 

  63 yaşında olduğunu söyleyen vatandaş, rüyasında daha önce 17 Ağustos Depremi ile 30 Ekim 2020 İzmir-Seferihisar depremlerini gördüğünü ve bu depremi de bildirmesinin kendisine tebliğ edildiğini yazdı. İlçede yaşayan bazı vatandaşlar korkuya kapılırken,  deprem uzmanları ise bu tür kişi ve iddialara kulak asılmamasını söyledi. 

'BU KİŞİLER KESİNLİKLE CİDDİYE ALINMAMASI GEREKİYOR 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Bugünkü atmosferde böyle işler maalesef oluyor ancak vatandaşların buna itibar etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Görür, “21. yüzyıldayız ve bu tarz kişilerin kesinlikle ciddiye alınmaması gerekiyor. Bu kişilere pirim vermemeliyiz. Deprem konusunda halkı bilinçlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

BEN RÜYAMDA DEPREM GÖRDÜM DEPREM OLACAK DEMEK BİLİMSELLİKLE ASLA BAĞDAŞMAZ

Vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini dile getiren Görür, “Bu afetlerin topluma verdiği acı ortada. Önlem almak, bilime inanmak varken bu tarz kişilerin peşinden asla gidilmemelidir. Ben rüyamda gördüm deprem olacak demek bilimsellikle asla uyuşmaz”  değerlendirmesinde bulundu.

İşte vatandaşın belediyeye yazdığı o dilekçe ;

Ben rüyamda gördüm deprem olacak demek bilimsellikle asla uyuşmaz”  değerlendirmesinde bulundu.

 
19 MAYIS'TA ULAŞIM MARMARAY VE METRO HATLARI ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN DANSI SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 19 MAYIS MESAJI
MALTEPE'NİN CAN DOSTLARI ARAMA KURTARMA KÖPEĞİ OLUYOR
22 BİN ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI SPOR OYUNLARINDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
PENDİK SANAT AKADEMİSİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
TUZKAM ENGELLİ BİREYLERE İŞ İMKANI SUNUYOR
28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARINA AF KARARI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLER HAFTASI YEMEĞİ
ÜMRANİYELİLER YENİ KAPALI PAZARDAN MEMNUN: AVM’Yİ ARATMIYOR