DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN KONSOLOSLUKLARIN KAPATILMASINA SERT TEPKİ!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'de konsolosluklarının kapatılması üzerine açıklama yaparak tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu açıklamada somut bilgi paylaşımının olmadığını belirterek kapatmanın maksatlı olduğunu düşündüklerini söyledi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'deki bazı konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

'KİMDEN GELDİ NEREDEN GELDİ NEREDE KİM YAPACAK? BİLGİ YOK'

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Bazı batılı ülkelerin büyükelçilikleri konsolosluk birimleri dahil, hizmetleri durdurdular, hatta kapattılar. Terör tehdidi olduğunu söylüyorlar. Terör tehdidi varsa, müttefiksek, bu tehdidin nereden kaynaklandığını, bir yerden istihbarat geldi, bize bildirmeleri gerekmez mi? Somut bilgiler var, tehdit var, kapatıyoruz diyorlar. Peki, kimden geldi, nerede, kim yapacak? O konularda bilgi yok. Doğru olan bu bilgileri bize aktarmaları ve tehdit varsa bu saldırıya dönüşmeden önce bertaraf edilmeli.

İçişleri Bakanlığımıza, istihbaratımıza soruyoruz, somut bilgi paylaşımı yok. Siz kapattınız da, bu saldırıya dönüştüğünde ne olacak, sadece kendinizi mi düşünüyorsunuz? Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Elçileri bakanlığa çağırarak bunu söyledik.

BİZİMLE DETAYLARI PAYLAŞMADAN BU ADIMLARI ATMALARI MAKSATLI

Bazı bakanlarla da görüştük. Elçilikleri, konsoloslukları kapatırken bizimle detayları paylaşmadan bu adımları atmaları maksatlı. Türkiye'de terör tehdidi var imajı vermek istiyorlarsa, bu dostluğa da sığmaz, müttefikliğe de sığmaz. AK Parti iktidarını, Cumhurbaşkanlığı iktidarını zor duruma düşürmek istiyorlarsa bunun da faydası yok. Büyükelçilerine verdiğimiz mesaj da budur.

'BİZİM DE ATACAĞIMIZ ADIMLAR OLACAKTIR'

Bazı ülkelerin kapatma eylemine siz de katılın dediğini de biliyoruz. Bundan sonra somut belge paylaşmadan bu yöntemlere giderlerse bizim de atacağımız adımlar olacaktır, bu mesajı da kendilerine verdik."

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI