DİSK'TEN KARTAL'DA ''GEÇİNEMİYORUZ''MİTİNGİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu DİSK Türkiye genelinde ''geçinemiyoruz''sloganıyla miting düzenledi. Eş Zamanlı olarak düzenlene mitinglerin biri de Kartal Meydanı'nda gerçekleştirildi.Yoğun bir katılımla gerçekleşen miting'de sloganlar atıldı.

DİSK, İstanbul Kartal'da 'geçinmek istiyoruz' mitingi düzenledi. Asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle düzenlenen mitinge, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) de destek verdi.Miting alanına girmeden önce yürüyüş yapan işçiler 'İş, emek, özgürlük' sloganları attı.

(DİSK), Geçinemiyoruz' sloganıyla Türkiye'nin pek çok yerinde miting düzenledi. Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitinge çok sayıda yurttaş yer alırken asgari ücretin 5.200 TL olması gerektiğine vurgu yapıldı. Mitinge belediye işçilerinin ve sözleşme sürecindeki metal işçilerinin kalabalık katılması dikkat çekti. Metal işçileri sık sık, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Fabrikalar MESS’e mezar olacak”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün” sloganlarını attı.

ARZU ÇERKEZOĞLU; ENFLASYONUN YÜZDE 21 OLDUĞUNA İNANAN VAR MI?

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, miting alanındaki konuşmasında, "Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı'nda toplandık. Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar 'ekonomi şahlanıyor' diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı?" dedi.

HABER VİDEO LİNKİ EKTEDİR;https://www.youtube.com/watch?v=7fOuAF_kRoE

PESKDER SOKAK CANLARI İÇİN FARKINDALIK GECESİ DÜZENLİYOR!
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI DAVASINDA KARAR: 11 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
PENDİK BELEDİYESİ DRAGON BOT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ
PESİAD ''PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI'' YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
BAKAN KURUM 'YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NİN ÖRNEK DAİRE VE FİYATLARINI AÇIKLADI!
İSTANBUL ARVANUTKÖY'DE İETT OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI DEHŞETİ!
CUMHURİYET’İN 102. YILI PENDİK’TE BİLAL SONSES KONSERİYLE KUTLANDI
KADIN EMEĞİ MODAYLA BULUŞUYOR: ÜMRANİYE’DE MODA VE STİL OKULU AÇILDI
PENDİKSPOR'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU