DİYANET 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI YİNE YOK SAYDI

Milli Bayramları görmezden gelen Diyanet Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamak için çaba sarf ediyor.

 Türk ulusu Cumhuriyet'in 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Diyanet so cuma hutbesinde yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili tek bir satır bile dile getirmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta Cuma Hutbelerini belirliyor ve Türkiye’deki tüm camilerde bu hutbe okunuyor. Hutbeleri belirlerken, o hafta yaşanmış tarihi bir olaya, dini bir bayrama ya da Türkiye için kritik önemdeki anlara da atıf yapıyor. Ayrıca, Cuma Namazı’nda tüm camilerde okunacak Cuma Hutbesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanıyor.

Gelin görün ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde verilen, Diyanet’in hazırladığı son Cuma hutbesinde Cumhuriyete Bayramı'na yer verilmedi.

"ÇOK AÇIK BİR KASIT"

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Diyanet’in Cuma Hutbesi’nde Cumhuriyeti anmamasına tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Mustafa Önsel, “Diyanet varlığını Cumhuriyete borçlu. Ama tüm milli günlerde olduğu gibi bu cumada da hutbede Cumhuriyetten bahsedilmedi” diye tepki gösterdi.

KARTAL'DA SANAT BULUŞMASI
İZMİR'DE SEFERHİSAR BELEDİYESİ'NE ''RÜŞVET'' OPERASYONU:6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
TUZLA'DA YAZ BOYUNCA AÇIK HAVA ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR