DİYANET 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI YİNE YOK SAYDI

Milli Bayramları görmezden gelen Diyanet Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamak için çaba sarf ediyor.

 Türk ulusu Cumhuriyet'in 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Diyanet so cuma hutbesinde yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili tek bir satır bile dile getirmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta Cuma Hutbelerini belirliyor ve Türkiye’deki tüm camilerde bu hutbe okunuyor. Hutbeleri belirlerken, o hafta yaşanmış tarihi bir olaya, dini bir bayrama ya da Türkiye için kritik önemdeki anlara da atıf yapıyor. Ayrıca, Cuma Namazı’nda tüm camilerde okunacak Cuma Hutbesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanıyor.

Gelin görün ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde verilen, Diyanet’in hazırladığı son Cuma hutbesinde Cumhuriyete Bayramı'na yer verilmedi.

"ÇOK AÇIK BİR KASIT"

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Diyanet’in Cuma Hutbesi’nde Cumhuriyeti anmamasına tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Mustafa Önsel, “Diyanet varlığını Cumhuriyete borçlu. Ama tüm milli günlerde olduğu gibi bu cumada da hutbede Cumhuriyetten bahsedilmedi” diye tepki gösterdi.

KAVAKPINAR ANTREMAN SAHALARINDA SONA GELİNDİ
KARTAL KADIN MECLİSİ’NDEN YEREL YÖNETİMDE GÜÇLÜ TEMSİLİYET
KARTAL’DA EBEVEYNLERE REHBERLİK SEMİNERİ
İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN VE BAŞKAN BİNGÖL TUZLADA'Kİ YENİ HAL PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ ZUHAL BÖCEK GÖZALTINA ALINDI
KARTAL’IN SOSYAL VİZYON PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI
BAŞKAN AHMET CİN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN MARMARA İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ MESAJI
BAŞKAN AHMET CİN MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ'NE BAŞKANLIK ETTİ
İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN PENDİK'TE YAŞAM VADİSİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ