Dolar'da S-400 Hareketliliği

Dolar/TL bu sabah güne 5.73 seviyesinde başladı.

Haftalardır düşüşte olan Dolar kuru Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S- 400 Füzeleri sonrasında yükselişe geçerek 5.73 seviyesine çıktı.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı ve NATO’nun savunma sistemiyle uyumlu olmadığı ve F-35’in güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle ABD’nin karşı çıktığı S-400 füze sistemine ait parçaların birinci kısmı Ankara’ya geldi.

Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek, S-400 teslimatı ile başlayan TL varlıklardaki satış baskısının Pentagon’un açıklama yapacağı haberiyle hızlandığını söylemişti.

Dolar/TL saat 07:00 itibariyle 5.7218/5.7256’dan işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB), hazırladığı taslak metine göre Kıbrıs’ta “yasadışı” hidrokarbon sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye ile hava taşımacılığı anlaşması hakkındaki müzakereler ile üst düzey diyalogu askıya alacak ve 2020 yılında Türkiye’ye yapacağı mali yardımı azaltacak.

TL, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın “faizde verilen talimatlara” uymadığı için görevden alınmasıyla yükselişle başladığı, Fed’in bu ay faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerle ise iyimser bir seyre büründüğü haftayı, S-400’lerin teslimatının başlamasıyla negatif ayrışarak tamamlamaya hazırlanıyor.

Analistler yüksek dolarizasyon, TCMB’nin para politikasına ilişkin belirsizlikler, S-400’ler nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama ihtimali ve Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeydoğusunda yeni bir petrol ve doğalgaz sondaj faaliyeti yürütmeye başlamasıyla Doğu Akdeniz’de enerji kaynaklı artmaya başlayan tansiyonun TL için ana risk unsurları olduğunu söylüyorlar.

Reuters’ın 18 kurumun katılımı ile yaptığı ankete göre bu ay faiz indirimlerine başlaması beklenen TCMB’den indirim beklentisi, başkan değişimi öncesine göre 100 baz puan artarak 200 baz puana yükseldi.

PENDİK MEMLEKET GÜNLERİ'NE 100 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ KATILDI
KARTAL'DA 10 KASIM: BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK SEVGİ ÖZLEM VE MİNNETLE ANILDI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN 10 KASIM ANMASI:ATATÜRK'Ü TATİLLE GÖLGE GİRİŞİMİNE TEPKİ!
KARTAL'DA ATATÜRK SEVGİSİ DOĞAYLA BULUŞTU
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 87. YILINDA PENDİK'TE YAD EDİLDİ
TOKİ'NİN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURULAN BU GÜN BAŞLADI
PENDİK’TE OFF-ROAD YARIŞLARI NEFESLERİ KESTİ
KARTAL BELEDİYESİ MİNİKLERİNDEN ''ÇOCUK KALBİMDE ATATÜRK''SERGİSİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ARA TATİL HEDİYESİ
PENDİKSPOR ÜMRANİYESPPOR'U 3-0 MAĞLUP ETTİ