DSÖ'DEN HANTAVİRÜS AÇIKLAMASI

​Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Arjantin’den yola çıkarak Batı Afrika’daki Cape Verde’ye (Yeşil Burun Adaları) doğru seyreden MV Hondius yolcu gemisinde hantavirüs vakalarının tespit edildiğini duyurdu.

Yapılan resmi açıklamaya göre, gemideki 8 şüpheli vakadan 5’inde virüs doğrulandı.
​ Can Kaybı ve Güncel Durum
​Salgın nedeniyle şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgına ilişkin şu önemli bilgileri paylaştı:
​Kuluçka Süresi: Virüsün kuluçka süresinin 6 haftaya kadar uzayabildiği, bu nedenle yeni vakaların görülme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.
​Salgın Ölçeği: Mevcut tablonun "sınırlı bir salgın" olduğu düşünülüyor.
​Tedbirler: Tüm yolcuların kabinlerinde kalmaları istenirken, semptom gösterenlerin derhal izole edilmesi talimatı verildi.
​ Salgının Kaynağı: Kuş Gözlem Turu mu?
​Salgının çıkış noktasına dair yürütülen soruşturmada dikkat çeken detaylar şunlardır:
​Güney Amerika Rotası: İlk iki vakanın Arjantin, Şili ve Uruguay’ı kapsayan bir kuş gözlem turuna katıldığı belirlendi.
​Kemirgen Teması: Bu kişilerin, hantavirüs taşıyıcısı olduğu bilinen kemirgen türlerinin yaşam alanlarını ziyaret etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.
​İş Birliği: DSÖ, Arjantinli yetkililerle birlikte enfekte kişilerin temas zincirini ve geçmiş hareketlerini titizlikle inceliyor.
​ Korunma ve Yayılım: "Bu Bir COVID Değil"
​DSÖ Bulaşıcı Hastalık Epidemiyoloğu Maria van Kerkhove, gemideki önlemler ve virüsün doğası hakkında kritik uyarılarda bulundu:
​"Bu COVID veya grip değil; çok daha farklı bir yayılım mekanizmasına sahip. And hantavirüsü genellikle yalnızca yakın insan temasıyla bulaşır."
​Alınan Güvenlik Önlemleri:
​Maske Zorunluluğu: Gemideki tüm yolcuların maske takması istendi.
​Yüksek Koruma: Şüpheli vakalarla temas eden personelin üst düzey kişisel koruyucu ekipman kullanması zorunlu kılındı.
​Takip: Vaka sayısındaki olası artışın, temas takibinin ne kadar etkili yapıldığının bir göstergesi olacağı ifade edildi.
​Güncel Durum: Geminin yeniden hareket etmesiyle birlikte yolcuların moralinin düzeldiği, DSÖ ve gemi kaptanlığı arasındaki koordinasyonun sürdüğü bildirildi.

YÖK'TEN ÜNİVERSİTELER İÇİN RADİKAL ADIM:4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ 3 YILA İNEBİLİR
FON VURGUNU SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: ESKİ SPK BAŞKANVEKİLİ ENVER USCA VE 3 KİŞİ TUTUKLANDI
OLİMPİYAT ŞAMPİYONUMUZ MİLLÎ JUDOCU SEMA NUR YÜKSEL’E COŞKULU KARŞILAMA
KARTAL’DA TARİHİ GÜN: KOMŞULUK, DAYANIŞMA MEYDANI VE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
ESKİ BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDI
TUZLA'DA EMSAL TRANSFERİ İÇİN ÖNEMLİ İLERLEME:BAŞKAN BİNGÖL YAKIN ZAMANDA DUYURULACAĞINI AÇIKLADI
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN SAHADA GÜÇ BİRLİĞİ: BİRLİK, DAYANIŞMA VE ÖRGÜT COŞKUSU!
PENDİK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM HEYECANI:2.028 BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN KURASI ÇEKİLDİ
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI MEHMET ALİ YÜKSEL'DEN PENDİK'TE SAHA MESAİSİ:''ÖRGÜTÜMÜZ PARTİSİNE SAHİP ÇIKIYOR''
ABD ARA SEÇİMLERİNDE SİYASİ TABLO TERSİNE DÖNDÜ:KONGRE DEMOKRATLARIN KONTROLÜNDE