DSÖ'DEN LİMON VE ZENCEFİL KULLANIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü Kornavirüse iyi geldiği gerekçesiyle tüketilen limon ve zencefil kullanımının Koranavirüs üzerinde etki gösterdiğinin kanıtlanmadığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Yardımlar Direktörü Micheal Ryan,Koranairüse karşı etkili olduğu iddia edile limon ve zencefilin virüse karşı iyi geldiğinin kanıtlanmadığını söyledi. Ryan sağlığın korunmasıyla ilgili insanların limon ve zencefil tüketmelerinde herhangi bir sakıncanın olmadığını ancak bu ürünlerin Koranavirüse karşı teröpatik etkisinin olduğuna dair bir kanıtın bulunmadığını belirtti.

Ryan, Cenevre’deki basın toplantısında, limon ve zencefilin koronavirüse karşı etkili olup olmadığı sorusuna, "Bizi daha iyi hissettiren her şey, güven veren her şey ve tehlikeli olduğunu düşünmediğiniz her şey kesinlikle sağlık üzerinde olumlu etkiye sahip olabilir. Ama bu, hastalığa karşı etkili olduğunu söylemekle aynı şey değil. Halihazırda Kovid-19’a karşı mücadelede etkinliği kanıtlanan bir tedavi yok" yanıtını verdi.

ŞU AN İÇİN DOĞRULANMIŞ BİR TEDAVİ YOK

DSÖ’nün Kovid-19’a karşı en umut verici ilaçları test etmeye devam ettiğini söyleyen Ryan, "Bu yüzden insanlara, eğer limon, zencefil ve bal gibi sevdikleri ilaçlar varsa hastalık sırasında onları tüketmeye devam etmelerini tavsiye ederim. Ama bir şeylerin Kovid-19’ten iyileştirebileceği yönünde asılsız varsayımlar yapmayalım. Şu an için doğrulanmış bir tedavi yok" ifadelerini kullandı.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY YOĞUN BAKIMA ALINDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR
ÇAMLIK KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ
ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN ADAY SÜRÜCÜLERE İLİŞKİN KRİTİK KARAR:EHLİYET İPTALİ DÜZENLEMESİ İPTAL EDİLDİ
YARGITAY'DAN EMSAL KARAR:SOSYAL MEDYADA BEĞENİ SADAKATE AYRKIRILIK SAYILDI!
22 OKULUN DAHA BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI TAMAMLANDI
UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GRUP FLAKES KONSERİ
6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI
KARTAL'DA 'DEPREMİ TANIMAK DEPREMLE YAŞAMAK' PANELİ GERÇEKLEŞTİ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL MAÇ:İSTANBUL ADALET SARAYI VE PENDİK BELEDİYESİ AMPUTE FUTBOL TAKIMLARI KARŞILAŞIYOR