EFDK BAŞKANI; ''BU YIL ZAMMI YAPILMAYACAK''

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarında bu yıl başka zam yapılmayacağı duyurdu.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan EPDK Başkanı Yılmaz, elektrikte üst üste yapılan zamları değerlendirdi.

Enerji zamlarını yaparken maliyetleri dikkate aldıklarını söyleyen Yılmaz "Elektriğin maliyetinin altında satışları beklemek doğru değil. Enerjinin üretim maliyetlerine bakınca zararına satış yapmak eşyanın tabiatına aykırı. Ekonomiye de aykırı. Dolayısıyla biz enerjinin de maliyet bazlı formülde satılmasından yanayız. Dolayısıyla biz enerjide zamları yaparken maliyetleri dikkate alıyoruz. Bu şirketleri zarar ettirmemek gibi kanundan doğan bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.

Yılmaz ertelenen zamların ileride katlanarak geldiğini, buna fırsat vermediklerini, bunun da ekonominin gereği olduğunu söyledi.

Bu sene başka zam olmayacağını belirten Yılmaz "Son çeyreğin tarifesini yapmış olduk, bu sene elektrikte başka herhangi bir zam söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

ŞARKICI GÜLLÜ'NÜN ÖLÜMÜNDE YENİ GELİŞME: ESKİ SEVGİLİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
ÜMRANİYE’DEN OLİMPİYAT HAYALİNE: GENÇ YÜZÜCÜ EMİR DENİZ KILIÇ ZİRVEYE KULAÇ ATIYOR
ADD GENEL MERKEZİNDEN ADALET VE DEMOKRASİ AÇIKLAMASI
MEKER ATÖLYELERİ KARTALLI ÖĞRENCİLERİ VE TEKNOLOJİYLE BULUŞUYOR
YARIYIL TATİLİ ÜMRANİYE’DE SPOR, KÜLTÜR VE BİLİMLE RENKLENİYOR
240 KARTALLI VATANDAŞ DUALARLA UMREYE UĞURLANDI
SINIR HATTINDAKİ BAYRAK PROVAKASYONUNA DARBE 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİNDEN MEHMET SALİH USTA'YA TAZİYE ZİYARETİ
SINIRDA KİRLİ PROVAKASYON: TÜRK BAYRAĞINA UZANAN HAİN ELLERE SERT TEPKİ!
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDE YOLSUZLUK OPERASYONU: 12 GÖZALTI