ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ HİZMETİYLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Şarj Hizmeti Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrikli araç kullanıcılarına yönelik şarj ağı işletmecilerinin ağlarına yeni bir istasyon eklemek istemesi halinde gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatının, en geç 31 Temmuz 2023 tarihine kadar EPDK'ye sunulması gerekecek.

Buna göre, şarj ağının genişletilmesi ve daraltılmasına ilişkin madde uyarınca şarj ağı işletmecisi tarafından ağa istasyon ekleme işlemi için gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 31 Temmuz 2023 tarihine kadar EPDK'ye sunulması zorunlu olacak.

Acele kamulaştırma kararı

Öte yandan, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ait "380 kV Yatağan TM İrtibatları Enerji İletim Hatları Projesi" güzergahına isabet eden taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ TAHLİYE EDİLDİ
ANADOLU YAKASI GÜNDEM GAZETESİZ İMTİYAZ SAHİBİ SAİT GÜNGÖR'ÜN ACI GÜNÜ
BAŞKAN AHMET CİN'DEN YENİ ANA HİZMET BİNASI İNŞAATINA YERİNDE İNCELEME
PENDİK SAHİL BULVARI'NDA YAYA YOLU İHLALLERİNE GEÇİT YOK:15 MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
KARTAL'DA HAFTA SONU TİYATRO KEYFİ
SİVAS'TA KENEDEN BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDE ''DUYGULAR VE RENKLER'' RESİM SERGİSİ AÇILDI
PENDİK’İN KUŞLARI FOTOĞRAF KARELERİNDE
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR