EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ KALDIRILIYOR MU?

SGK'bazı ulusal gazetelerde yer alan emeklilere yönelik kesinti ve bayram ikramiyelerinin verilmeyeceği haberleri üzerine açıklamalarda bulundu.

SGK tarafından yapılan açıklamada haberleri yapan yayın kuruluşları ve medya mensuplarına yasal süreçlerin başlatılacağı vurgulanırken iddialar yalanlandı.

SGK emeklilere yönelik yapılacağı belirtilen kesintilerle ilgili yaptığı açıklamada kurumun böyle bir çalışma içerisine girmediği belirtilirken çıkan haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. SGK' nın tasarruf kapsamında emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinin kesileceği haberlere konu olmuş ve  Fox Tv'de sabah programında ele alınarak tepki çekmişti.Emeklilerin maaşlarından da yüzde 5 oranda kesinti yapılacağı iddiaları haberlere konu edilmişti.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİLERİNİN KESİLECEĞİ İLE İLGİLİ SGK ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI;

Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız''denildi.

TUZLA'DA İSHAKPAŞA PARKI MAHALLEYE NEFES OLDU
ORFA YAPI PENDİKSPOR'DAN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A TEBRİK ZİYARETİ
KOLOMBİYA'DA 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE ŞİDDETLİ DEPREM:BİNALAR HASAR GÖRDÜ YARALILAR VAR
KARTAL'DA SOSYAL YAŞAM ALANLARI BÜYÜYOR:GEZEGEN KAFE SAYISI 14'E YÜKSELİYOR
TBMM'DEN OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ: ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİN HAKLARINDA DEV DÜZENLEME
MANSUR YAVAŞ'TAN ÇERÇEVE YASA AÇIKLAMASI:''GERÇEK BARIŞ YALNIZCA KANUNLA KURULMAZ''
EMNİYET TEŞKİLATINDA DEV KADRO DÜZENLEMESİ:6 BİN 250 YENİ KADRO İHDAS EDİLDİ
ANAYASAYI HİÇE SAYAN VE PKK/KCK ÜYESİ TERÖRİSTLERE ÖRTÜLÜ AF GETİREN "ÇERÇEVE YASA" GİRİŞİ
TÜP BEBEK SEVİNCİ YAŞAYAN DOĞAN AİLESİNE BAKANLIK DESTEĞİ
UYAP'TAN KİRACIYA KÖTÜ HABER:''TEBLİGAT GELMEDİ'' SAVUNMASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ