EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÇIPLAK ARAMA VE TACİZ İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında paylaşılan gözaltındaki kadınlara yönelik çıplak arama ve cinsel taciz uygulandığı iddialarına açıklama getirdi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğ’nün (EGM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı soyal medya hespalarında yapılan “Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı” şeklindeki paylaşımların asılsız ve teşkilatı yıpratmaya yönelik iftiralar olduğunu öne sürdü.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı' şeklindeki paylaşımlar, asılsız ve teşkilatımızı yıpratmaya yönelik iftiralardan ibarettir. Gözaltına alınan şahısların aranması ‘yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği’ ile ‘adli ve önleme arama yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.

Teşkilatımız tüm bu iş ve işlemleri, yukarda beirtilen yönetmeliklerin çizdiği çerçevede büyük bir hassasiyetle ve titizlikle yerine getirmektedir.Bu iftiraları atanlar ve yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur."

YAĞMUR SUYU KANALLARI VE MAZGALLARDA YOĞUN TEMİZLİK
İMAMOĞLU'NUN EŞİNİN AVUKATI NUSRET YILMAZ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
AK PARTİ'YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME:AKLANDIM DEDİĞİ DOSYA YENİDEN AÇILDI
ÜMRANİYE KUMAŞÇILAR ÇARŞISI: PERAKENDE KUMAŞTAKİ GÜÇLÜ ADRES
KADINLAR ÜRETİYOR KARTALLILAR KAZANIYOR
PENDİK 5. KAHVE FESTİVALİ BAŞLIYOR
4. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ KARTAL'DA BAŞLIYOR
BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: SAPIK TACİZCİ YAKALANDI
KÜTÜPHANELER YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA YENİ DÖNEM ÖNCESİ BAKIM VE ONARIM DESTEĞİ