EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÇIPLAK ARAMA VE TACİZ İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında paylaşılan gözaltındaki kadınlara yönelik çıplak arama ve cinsel taciz uygulandığı iddialarına açıklama getirdi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğ’nün (EGM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı soyal medya hespalarında yapılan “Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı” şeklindeki paylaşımların asılsız ve teşkilatı yıpratmaya yönelik iftiralar olduğunu öne sürdü.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı' şeklindeki paylaşımlar, asılsız ve teşkilatımızı yıpratmaya yönelik iftiralardan ibarettir. Gözaltına alınan şahısların aranması ‘yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği’ ile ‘adli ve önleme arama yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.

Teşkilatımız tüm bu iş ve işlemleri, yukarda beirtilen yönetmeliklerin çizdiği çerçevede büyük bir hassasiyetle ve titizlikle yerine getirmektedir.Bu iftiraları atanlar ve yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur."

SERDAR DİZDAR VE BETÜL ÇAMDERELİ ÇİFTİ EVLİLİĞE İLK ADIMINI ATTI
ENİGMA VARYASYONLARI ADLI OYUN KARTAL'DA SERGİLENDİ
BORÇ SARMALI BÜYÜYOR:TAKİBE DÜŞE KREDİLER 740 MİLYARA DAYANDI
EKREM İMAMOĞLU'NUN DİPLOMA DAVASI 6 TEMMUZ'A ERTELENDİ
KARTAL BELEDİYESİ ''KARATE VE KİCK BOKS DOSTLUK MÜSABAKASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
MAHALLEM FUTBOL ŞÖLENİ COŞKUYLA TAMAMLANDI
PENDİKSPOR EVİNDE HATA YAPMADI:SARIYER'İ İLK YARIDA BİTİRDİ
PENDİK'TE CAMİLER RAMAZAN AYINA HAZIR
KARTAL'DA SEVGİLİLER GÜNÜ COŞKUSU
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ'NİN MUTLU GÜNÜ:OĞLU SERKAN GÜNERİ EVLİLİĞE İLK ADIMINI ATTI