EMPATİ PARKURUYLA ENGELLİLERİ ANLAMAYA ÇALIŞTILAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde vatandaşların deneyimlemesi için Empati Parkuru kuruldu. Parkurdaki simülasyonlarla engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekildi.

Pendik Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Empati Parkuru kurdu. 2 aşamadan oluşan parkurda görme ve yürüme engelli vatandaşların karşılaşabilecekleri problemler oluşturuldu.

Görme engelli parkurunda etkinliğe katılan vatandaşların gözleri özel ekipmanla bağlanarak görme yetisi engellendi. Vatandaşlar engelli bastonuyla karşılarına çıkan tabela ve merdivenleri geçmeye çalıştı. Katılımcılar bir diğer parkurda ise tekerlekli sandalyeyle kasislerden ve rampalardan ilerlemeye çalıştı. Bu deneyimle engelli vatandaşların gündelik zorlukları ve yaşadıkları durumlar hakkında empati kurarak anlayış sağlanması amaçlandı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI 575 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
DİSK'TEN TAKSİM'DE 1 MAYIS ÇELENGİ:''MÜCADELE AZMİNİ SELAMLIYORUZ''
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 1 MAYIS TEDBİRLERİ
KAVAKPINAR ANTREMAN SAHALARINDA SONA GELİNDİ
KARTAL KADIN MECLİSİ’NDEN YEREL YÖNETİMDE GÜÇLÜ TEMSİLİYET
KARTAL’DA EBEVEYNLERE REHBERLİK SEMİNERİ
İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN VE BAŞKAN BİNGÖL TUZLADA'Kİ YENİ HAL PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ ZUHAL BÖCEK GÖZALTINA ALINDI
KARTAL’IN SOSYAL VİZYON PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI
BAŞKAN AHMET CİN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU