ERDOĞAN; ''MÜZİSYEN KARDEŞİMİZİN ACISINI SİYASET MALZEMESİ YAPMAK AHLAKİ DEĞİL''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi açılış töreninde gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan öldürülen müzisyen Onur Şen'le ilgili siyaset yapılmasının ne insanlık ne de ahlaken doğru olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açılış törenindeki konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz.

Ülkemizin her yerinden tarih fışkırıyor. Kimi zaman ihmalkarlık ile açıklanamayacak türde husumet dolu adımlar atıldı. Devlet idaresinde makbul makbul olmayan vatandaş ayrımına gidenler benzer tavrı sanat dallarında da sergiledi.

Sanat dalları arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk.

Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz.

Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk.

Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik.

Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizin acısını istismar etmek, siyaset malzemesi haline getirmek ne ahlakidir, ne de insanidir. Bu her şeyden önce babasını kaybeden kızına yapılmış bir zulümdür. Elbette tepkimizi göstereceğiz ama bunu yaparken maktulün sevdiklerini yaralamaktan uzak duracağız. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor.

Salgın döneminde sanatçılarımızı kendi kaderine teslim etmedik. Bizim sanat anlayışımız ülkemizin yerli ve milli değerlerini göz ardı etmeden evrenseli kucaklamak üzerine kuruludur. Sanatı tekelleştiren sanatçıları tolumun karşısında konumlandıran çarpık bakış açısını reddediyoruz.

ŞAİR EZGİ GÜNEŞ'İN ''GÜNEŞİN EZGİSİ'' KİTABI KARTAL'DA OKURLARIYLA BULUŞTU
FATİH MAHALLESİ’NE YENİ YOL YAPILIYOR
YASA RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI:DUL VE YETİM MAAŞLARI YÜZDE 25 KESİLECEK
AVRUPA'DA DİYABETİN ZİRVESİNDEYİZ:TÜRKİYE İÇİN ALARM ÇANLARI ÇALIYOR!
26 ŞİRKETE MALİ MÜŞAVİR OPERASYONU! 7 MİLYAR LİRALIK TİCARET HATTI ÇÖKERTİLDİ
TÜKETİCİ GÜVENİNDE ARALIK DÜŞÜŞÜ:İYİMSERLİK ALTINDAKİ SEYİR SÜRÜYOR
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN OKUL VE KAMU BİNALARINDA DEPREM GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN ÖNLEYİCİ ADIM
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE 4. FORMA DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI
ÜMRANİYE’DE SOSYAL DAYANIŞMANIN GÜÇLÜ ADRESİ: GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİYİM MAĞAZASI
BAŞKAN İSMET YILDIRIM’DAN ESNAF ZİYARETİ