EREN ALİ BİNGÖL:''TUZLA'DA YOKSULLUK ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAYACAK''

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl bir vaadini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çocukların okullarda sağlıklı beslenme ihtiyacına yönelik hazırlanan ‘Beslenme Saati’ projesi, Beylikdüzü modeli üzerinden Tuzla’ya uyarlanacak.

Bu kapsamda Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çelik ile bir araya gelen Başkan Eren Ali Bingöl, “Tuzla’da yoksulluk çocukların kaderi olmayacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, çocukların okullardaki beslenme ihtiyaçlarının sağlıklı bir şekilde karşılanması için hayata geçirecekleri projeleri duyurdu. Tuzlalı kadınların hazırladıkları yemeklerle öğrencilerin beslenmesinin hazırlanacağı proje kapsamında eğitimde fırsat eşitliğine de katkıda bulunması hedefleniyor.

İKİ BAŞKAN PROJE İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Projenin detaylarını geçtiğimiz gün bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çelik ve Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl duyurdu. Çalık’ı ziyareti sırasında Beslenme Saati projesi hakkında bilgi alan Bingöl, “Beylikdüzü’nden ülkemize yayılan 'Beslenme Saati’ni Tuzla’ya taşımak için yol haritası belirledik. Çocuklarımız için her daim ortak akılla çalışmaya devam edeceğiz” mesajını paylaştı.

Projenin içeriğine ilişkin konuşan Bingöl, “Bir belediyenin en temel işlevlerinden bir tanesinin mutlak suretle çocuklarımızın beslenmesi olduğunu biliyoruz.  Alan elin veren elin görmediği bir şekilde olması en önemli iş. Dolayısıyla gurur duyduk, çok heyecanlıyım.” dedi.

“HİÇBİR ÇOCUK KIZGINLIK VE YOKSULLUK DUYGUSUYLA BÜYÜMESİN”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çelik ise derin yoksulluk vurgusu yaptı. “Bizim hassasiyetimiz çocuk; çocuğa gerekli yatırım yapılırsa bu memleketin geleceği kurtulur. Hiçbir çocuk kızgınlık ve yoksulluk duygusuyla büyümesin diye biz bu projeyi hayata geçirdik. Annelerin feryatlarını; çocuklarına hiçbir şey veremeyen, hiç yoktan iyidir diyerek pet şişesine musluktan su doldurup veren o annenin omuzlarındaki ağırlığı hissettik. Tuzla'da da hayata geçecek olması bizi onurlandırır” açıklamasında bulundu.

TUZLA’DA YEMEKLERİ ANNELER HAZIRLAYACAK

Projeye göre, Tuzlalı kadınlar tarafından hazırlanacak yemekler, okullarda öğrenim gören çocuklara sunulacak. Bu girişim, hem çocukların sağlıklı beslenme ihtiyacını karşılamayı hem de ev ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Başkan Eren Ali Bingöl, seçim döneminde katıldığı bir canlı yayında “Bu projeyi niye geliştirdik biliyor musunuz? "Okulları ziyaret ettiğimizde maalesef ekonomik zorluklar nedeniyle beslenme saati açlıktan bayılan çocukların olduğunu öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bize söylemişlerdi. Belediye Başkanlığı dönemimizde bu sorunu ortadan kaldırıyor olacağız" ifadeleriyle projenin amacını vurgulamıştı.

BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ
MERCAN ŞEHİR PARKI'NDA ÇOCUKLAR TEMİZ HAVA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÜNLÜCE CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
AK PARTİ KARTAL İLÇE YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM EDİP ÇAKICI'YA ZİYARET