ESENYURT BELEDİYESİ ÖNÜNDE GERGİNLİK; CHP GRUBU İÇERİ ALINMADI

 Esenyurt Belediyesi Meclisi'ne girmek isteyen CHP'li üyeler kayyum engeliyle karşılaşt, üyeler içeri alınmadı. Belediyedeki CHP Grup Toplantı Odası tabelası da indirildi.

 

Meclis üyesi Erdinç Aktaş, "Bu bir faşizm. Esenyurt Belediyesi CHP Grup Odamız, Kayyum’un talimatıyla kilitleniyor. Halkın iradesini gasp ediyorsunuz, altında kalacaksınız" derken, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, "Öyle anlasılıyor ki Esenyurt Kayyumu kendisini Olağanüstü Hal Valisi zannediyor. Meclis üyelerinin Belediyeye alınmaması hangi kanunda yazıyor.." diye tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, belediye binası önünde şu açıklamayı yaptı:

"Polisler şu anda aldıkları emirle beraber kanunsuz bir şekilde hareket ediyorlar. Hatırlıyor musunuz 2019'da İmamoğlu'nun belediye başkanlığı mazbatasını iptal edip kayyum vali atadılar ve sonra milli irade karşısında o vali tekrar valiliğine geri döndü. Şimdi de İçişleri Bakanı olan o vali, belediyelere yine kayyum atıyor.12 yıl öncesine giderek telefon kaydı alıp bir terör suçlaması yapmaya çalışmak, kendisinin bulunmadığı ortamlarda adının geçmesini dahi suç saymak, AKP'li vekillerin beraber yemek yediği kişilerle ilişkilendirip terör suçu saymak tam AKP'ye yakışır."

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARI İMAMOĞLU'NA DESTEK İÇİN SİLİVRİ'DE
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ BAŞKANI RAMAZAN İSTİF VE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
TEKNOFEST MAVİ VATAN 30-31 AĞUSTOS'TA PENDİK'TE !
YENİKAPI METROSUNDA YANGIN PANİĞİ!
SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN ALEMDAĞ SPOR KULÜBÜ BAŞKANI TUNCAY MERİÇ HAYATINI KAYBETTİ
ÜMRANİYE’DE ANNE ÇOCUK ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
YAĞMUR SUYU KANALLARI VE MAZGALLARDA YOĞUN TEMİZLİK
İMAMOĞLU'NUN EŞİNİN AVUKATI NUSRET YILMAZ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
AK PARTİ'YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME:AKLANDIM DEDİĞİ DOSYA YENİDEN AÇILDI
ÜMRANİYE KUMAŞÇILAR ÇARŞISI: PERAKENDE KUMAŞTAKİ GÜÇLÜ ADRES