ESKİ CHP MİLLETVEKİLİ ABDÜLLATİF ŞENER; İKİ SEÇİMDE KILIÇDAROĞLU VE CHP'YE OY VERMEDİM''

Seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyen eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şener 14 Mayıs seçim sonuçları sonrasında CHP'den istifa ettiğini belirterek ikinci turda ise Sinan Oğan'a oy verdiğini söyledi.

 

Halk TV'de Gazeteci Barış Pehlivan'ın Şener'e "CHP'den istifa etmeyi düşünüyor musunuz" diye sorması üzerine şu açıklamayı yaptı;

“14 MAYIS SONUÇLARINDAN SONRA İSTİFA ETTİM”

Şener, "Ben istifa ettim zaten. Açıklamadan önce istifa ettim" dedi.

Pehlivan, istifanın seçimlerden önce mi sonra mı olduğunu sordu. Abdüllatif Şener "14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim. Sabah CHP'den istifa ettim, NTV yayınına çıktım" yanıtını verdi.

Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a ikinci turda ise geçersiz oy verdiğini söyledi. Şener, Meclis seçimlerinde de oy vermediğini kaydetti.

Gazeteci Barış Pehlivan, "Siz CHP'liyken istifa etmemişken Sinan Oğan'a mı oy verdiniz" diye şaşkınlığını dile getirdi.

SEÇİM ÖNCESİ SÖZLERİ TARTIŞILDI

Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu elde ettiği ilk tur seçimlerden sonra Şener, “Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez” ifadelerini kullanmıştı.

ŞENER AK PARTİ'DE BAKANLIK YAPMIŞTI

Şener, CHP’den önce AKP’de siyaset yapmış ve bakanlık yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI