ESNAFA KONUM VERGİSİ Mİ GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz esnaflardan konum vergisi alınacağı iddialarına açıklık getirdi.

NTV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, esnaftan konum paylaşımına ilişkin ücret alınacağı haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Esnafla ilgisi yok" dedi. Yılmaz, "Düzenleme coğrafi bilgi maddesinden alarak bunları gelir amaçlı, ticari amaçlı gelir elde edenler ile ilgili. Esnafı ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Konuya ilişkin bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan geldi. Esnaftan konum vergisi alınacağına dair iddialara karşın yapılan açıklamada, "Esnaftan vergi alınacağı doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.

KONUM VERGİSİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Bahsi geçen düzenlemenin coğrafi verileri kullanarak ekonomik kazanç sağlayan Yandex, Google Maps gibi harita hizmeti sağlayıcıları, Yemeksepeti, Trendyol gibi e-ticaret platformları, lojistik firmaları ve reklam şirketlerini kapsaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI