EV SAHİPLERİNDEN KİRACILARA AKIL ALMAZ UYGULAMALAR! DOĞALGAZLARI KESİLİYOR

Enflasyon artışı sonrasında fahiş fiyatlarla evleri kiralayan ev sahipleri devletin verdiği yüzde 25'lik kira fiyatını beğenmeyerek akıl dışı uygulamalarla kiracı olan vatandaşları evden çıkartmaya zorluyor.

 

Kiracıların haklarının korunmasına yönelik devlet tarafından belirlenen yüzde 25'lik artışı kabul etmeyen ev sahipleri kiralara yüksek oranda zam isterken zammı ödemeyen kiracılara akıl almaz yöntemler uygulayarak tahliye süreçlerini başlatıyorlar. Yeni uygulamaya göre ev ilanlarında tüm faturalar dahil olduğu bir sistem denenerek istenen zammın kiracılar tarafından ödenmemesi üzerine kiracıların elektrik,doğalgaz ve suları kesilerek evden çıkmalarını zorunlu kılıyor.

TAŞINMAZIN KULLANIMI ENGELLENEBİLİYOR

Emlak danışmalarının verdiği bilgiye göre, kimi ev sahipleri ‘fatura benim adıma kalsın, sen geldikçe ödeme yap’ derken, kimi de ortalama bir gider belirleyerek daha yolun başında kiraya ekliyor.

Kiraz, "Mal sahibi kiracı ile olan sözlü kira sözleşmesinin veya kiracıya örneği verilmeyen yazılı kira sözleşmesinin uzama dönemi geldiğinde, yasal artış oranı kapsamındaki artışı kabul etmediğinde, yani daha fazla artış talep ettiğinde kiracısının temel hizmetlerini kapatabilir. Kiracı yaşayabilmek için su elektrik ve doğalgaza ihtiyacı olduğu için de ya bu isteği kabul ediyor ya da tahliye ederek taşınmazı boşaltıyor. Mal sahibi kiracısının taşınmazı tahliyesini talep ettiğinde de yine aynı şekilde kiracı çıkmak istemediğinde aynı yöntemi kullanarak taşınmazın temel hizmetlerini kapatılıp taşınmazın kullanımı engelleyebiliyor." diye konuştu.

PENDİK İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKNDALIK YARATTI
ISPARTA VALİLİĞİ'NDEN DANS GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA BAŞLATTI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN YILDIRIM YENİ HAFTAYA ÖĞRENCİLERLE BAŞLADI
GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE
İSRAİL GAZZE'YE KARA HAREKATI BAŞLATTI
20. ULUSLARARASI GELENEKSEL EN SANATLARI FESTİVALİ PENDİK'TE KAPILARINI AÇTI
PENDİKSPOR AMEDSPOR KARŞISINDA 90. DAKİKADA GELEN PENALTIYLA YIKILDI:2-1
ÜMRANİYE, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI