GAZETECİLERİ FİŞLEYEN SETA'YI AB FİNANSE EDİYOR

Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA), yeni yayımladığı 2018 Avrupa İslamofobi Raporu’nun Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edildiği ortaya çıktı.

Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye yayınları üzerine bir rapor yayımlayan ve bu yayınların tüm çalışanları tek tek fişleyen Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA), yeni yayımladığı 2018 Avrupa İslamofobi Raporu’nun Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edildiği ortaya çıktı. Üstelik SETA, bu detayı Twitter hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu.

Birgün'den Burak Abatay'ın haberine göre Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı (SETA), Temmuz 2019’da yayımladığı “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporda, yabancı basının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri hedef almış ve gazetecileri özgeçmişleriyle tek tek listelenerek, yaptıkları retweet’ler ve daha önce hangi gazetelerde çalıştıkları rapor şeklinde kamuoyuyla paylaşmıştı.

BBC Türkçe, Sputnik Türkçe, Deutsche Welle Türkçe, Amerika’nın Sesi, Euronews Türkiye, CRI Türk ve Independent Türkçe’nin hedef gösterildiği ve “Uluslararası medya organlarının Türkiye uzantılarını incelemek üzere hazırlandığı” iddia edilen raporda, bu kuruluşların “Türkiye algıları üzerine oldukça kapsamlı analizler” sunulduğu öne sürülmüştü.

Gazetecileri hedef gösteren SETA, “2018 Avrupa İslamofobi Raporu” başlıklı çalışmasını ise AB fonlarıyla yayımladı. SETA, raporu Twitter’da şu paylaşımla duyurdu: “SETA tarafından hazırlanan Avrupa İslamofobi Raporu 2018, Avrupa İslamofobi ile Mücadele Haftasında yayında. Rapor, AB Sivil Toplum Diyalog Programı tarafından finanse edilmektedir”

KAVAKPINAR ANTREMAN SAHALARINDA SONA GELİNDİ
KARTAL KADIN MECLİSİ’NDEN YEREL YÖNETİMDE GÜÇLÜ TEMSİLİYET
KARTAL’DA EBEVEYNLERE REHBERLİK SEMİNERİ
İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN VE BAŞKAN BİNGÖL TUZLADA'Kİ YENİ HAL PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ ZUHAL BÖCEK GÖZALTINA ALINDI
KARTAL’IN SOSYAL VİZYON PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI
BAŞKAN AHMET CİN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN MARMARA İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ MESAJI
BAŞKAN AHMET CİN MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ'NE BAŞKANLIK ETTİ
İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN PENDİK'TE YAŞAM VADİSİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ