GİRİŞİMCİ GENÇLERİN ' BİRİKTİR' UYGULAMASI KARTAL'DA HAYATA GEÇTİ

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre duyarlılığı ve sıfır atık projeleriyle öncü adımlar atmaya devam ediyor.

Dünyada bir ilk olarak nitelendirilen ve ‘Biriktir’ ismi verilen çevreci uygulamayla, cep telefonu üzerinden, ilçede bulunan tüm atık pil, elektronik atık, ambalaj atığı ve atık yağ toplama noktalarına ulaşılabilecek.

Girişimci üç öğrencinin geliştirdiği ve Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi’nin desteklediği ‘Biriktir’ telefon uygulamasının hayata geçirilmesi için bir protokol imzalandı. Protokolü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ile uygulama geliştiricileri Yağmur Gömürlü, Elif Köse ve Yusuf Fetullah Demir imzaladı.

“Hem Çevre Hem Kullanıcılar Kazanıyor”

Mobil uygulamayı indiren kullanıcılar, Kartal’da bulunan; tüm atık pil, elektronik atık, ambalaj atığı ve atık yağ toplama noktalarını görebiliyor. Uygulama cep telefonu kullanıcısının konumuna ve bırakacağı atığa göre kullanıcıyı en yakın noktaya yönlendiriyor. Atığı gösterilen noktaya bırakan kullanıcılar, uygulama üzerinden fotoğraf çekip çevre puanı kazanıyor. Kullanıcılar –kişi sayısı sınırlı olmakla birlikte- bu puanlarla İstmarina Alışveriş Merkezi’nden hediyeler ve indirimler kazanıyor. Proje sayesinde hem çevre hem de kullanıcılar kazanmış oluyor.

Uygulama şimdilik Android telefonlarda kullanılabilirken, çok yakında İos için de kullanıma sunulacak. Uygulama ile ilgili iyileştirme talepleri ve öneriler Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne iletilebilirken, Android cihazlar için aşağıdaki bağlantı kullanılıp indirilebilir:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.biriktir

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI ATAKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
ÖZGÜR ÖZEL'DEN YENİ YOL HARİTASI:''YA PARTİYİ GERİ ALIRIZ YA DA SIFIRDAN YENİ PARTİ KURACAĞIZ''
LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI:425 ÖĞRENCİ TAM PUANLA ZİRVEDE!
TEKSTİLDE 40 YILIN EN AĞIR DARBESİ:377 BİN İŞSİZ 10 BİN KAPANAN ŞİRKET!
MSB YILIN İKİNCİ YARISI İÇİN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİ AÇIKLADI
ÜMRANİYE’DE ÇOCUKLAR ÖĞRENİRKEN ANNELER DE ÜRETTİ
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TAHLİYE EDİLDİ
ANKARA'DAKİ TARİHİ NATO ZİRVESİ:50 MİLYON DOLARLIK DEV ANLAŞMA VE BAĞLILIK MESAJI
SREBRENİTSA’NIN ACISI BELGESELLE BİR KEZ DAHA HAFIZALARA KAZINDI
KARTAL'DA VAHŞET! GECEKONDUDA ÖLDÜRÜLEN TEKSTİL İŞÇİSİNİN KATİLİ İŞ ARKADAŞI ÇIKTI