GRİP AŞILARI KİMLERE VURULUYOR? RİSK GRUBUNDA OLAN HASTALAR LİSTEYE GİREMEDİ

Koranavirüs salgını kapsamında özellikle riskli gruplara uygulanacağı açıklanan grip aşısı açık kalp ameliyatı geçirmiş kronik rahatsızlığı olan yurttaşlara uygulanmaması yurttaşların sert tepkilerine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından E-Nabız sistemine kaydedilen kronik hastalar için uygulanan risk raporları tartışma yarattı. Riskli gruplarda yer almalarına rağmen E-Nabız sistemine giren bir çok kronik hastanın grip aşısına uygun görülmemesi  yurttaşların  sosyal medyada Sağlık Bakanlığı'na isyan etmesine yol açtı.

İşte Kronik hasta olup E-Nabız sisteminde riskli görülmediğini iddia eden hastalardan bazıları;

AÇIK KALP AMELİYATI OLDUM RİSKLİ GRUPTA DEĞİLMİŞİM

Emekli Orgeneral Nusret Güner “E-NABIZ’a göre; Açık kalp ameliyatı ile Mitral Kapak Tamiri, 1 adet Stent, Kalp Pili; Yüksek Tansiyon, Yüksek Karaciğer Enzimleri, Koah/ Astım Belirtileri. Birçok kişi aşı karşıtı iken 20 yıldır aşılarını kaçırmayan ben Cumhurbaşkanının genelgesine göre risk grubunda değilmişim” ifadelerini kullandı.

İşte o mesaj:

Kronik hastalığı olan vatandaşların bazıları sosyal medyada şu mesajları paylaştı:

İZMİR'DE ŞAFAK OPERASYONU:İKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
KOCAELİ'DEKİ FABRİKA YANGININDA FLAŞ GELİŞME:BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI VE 7 PERSONEL GÖZALTINDA!
VENEZUELA'DA 7.2 VE 7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM FELAKETİ
“PENDİK OKUL SPORLARI ÖDÜL TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ OYUN PARKI KAPASİTESİ ARTTIRILDI
YEŞİLAY PENDİK ŞUBE BAŞKANI MEHMET AYDOĞMUŞ:''SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
CHP'DEN İSTİFA EDEN CEMİL TUGAY:''ÖZGÜR ÖZEL İLE YENİ PARTİDE BULUŞACAĞIZ''
ÜMRANİYE’DE YENİ BİR NEFES: ANADOLU MİLLET BAHÇESİ
İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN PENDİK’E ÇIKARTMA: DEV PROJELER YERİNDE İNCELENDİ!
''HUZUREVİ AKTİF YAŞAM PROJESİ'' BAŞLADI