HALKA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK PATATES VE SOĞANLAR TUZLA'YA ULAŞTI

İstanbul Valiliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda patates ve soğan üreticilerine destek olunması için TMO'dan alımı yapılan patates ve soğanları Tuzla'ya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile patates ve soğan üreticisine destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

İstanbul’da 164 bin haneye dağıtımı yapılacak ürünler, Tuzla’ya ulaştı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den ilimize ulaşan tırları karşıladı.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, ürünlerin dağıtımı ile ilgili yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler, ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca İstanbul’umuzda belirlenen 164.000 haneye yardım yapılması planlandı.

İstanbul Valiliğimizin Koordinasyonuyla, 39 İlçe Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, bu yardımların ulaştırılacağı ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirlediler.

İlimize gelen araçları Tuzla ilçemizdeki bu alanda karşılıyoruz. Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 tırdan 4’ü şu an ilimize ulaşmış bulunuyor. Diğer 6 aracı da gün içerisinde bekliyoruz.

Bu ürünleri Anadolu Yakasındaki 10 ilçemize (Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye) dağıtıyoruz.

İlimize yapılacak sevkiyatları, hemen kaymakamlıklarımızca tahsis edilen dağıtım araçlarına naklediyor ve süratle sevk ediyoruz. İhtiyaç sahibi her haneye (10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates paketi olarak) ulaştıracağız.” değerlendirmelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, devletimizin; çiftçinin ve yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduğunun güzel bir göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

PENDİK'TE RİZE RÜZGARI: TONLARCA HAMSİ VE KARADENİZ MÜZİĞİYLE UNUTULMAZ BİR GECE
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ESİN KÖYMEN CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
''CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ'' ZİYARETE AÇILDI
ULUSLARARASI KADIN ŞİİRİ FESTİVALİ FEMİNİSTANBUL 9. KEZ KARTAL’DA!
PENDİK KENT KONSEYİ BAŞKANI SÜLEYMAN YILMAZ'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E TEBRİK ZİYARETİ
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYRİYE UYANIK PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ZONGULDAK GELİK'TE MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI:2 ÖLÜ 5 YARALI
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NİLÜFER GÖKÇE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE'NİN EN GENÇ MECLİS ÜYESİ BERAT MAKSUT USTA CHP'DEN İSTİFA ETTİ
BAŞKAN AHMET CİN DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ'NDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU