'HATIRLA' ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL'DA SAHNELENDİ

 Kartal Belediyesi’nin Mayıs ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Hatırla” adlı tiyatro oyunu, Hürriyet Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

 

Aile bağlarını hüzün ve mizahın eşsiz dengesiyle ele alan oyun, Kartallılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kartal Belediyesi bünyesinde düzenlenen zengin etkinlik takvimi, tiyatro dünyasının seçkin eserlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yazarlığını Murat Donat’ın, yönetmenliğini ise usta isim Yaşar Ayvacı’nın üstlendiği “Hatırla” isimli oyun, Hürriyet Kültür Merkezi’nde perdelerini açtı.

Hüzün ve mizahın kesiştiği nokta

Zekice Yapım tarafından sahneye konulan oyun; Alzheimer hastası Ferdi Bey ile evine giren hırsız Niyazi’nin yollarının kesişmesini konu alıyor. İlk bakışta birbirine tamamen zıt görünen bu iki karakterin kurduğu beklenmedik dostluk; izleyiciye "aile olmanın" ve "paylaşmanın" gerçek anlamını sorgulatıyor. Toplumsal bir farkındalık yaratmayı da amaçlayan eser, Alzheimer hastalığının zorluklarını sahneye taşırken, kardeşlik bağlarının önemini etkileyici bir dille anlatıyor.

75 dakikalık kesintisiz performans

Tek perde ve 75 dakika boyunca süren oyun, dinamik kurgusu ve oyuncuların yüksek enerjili performanslarıyla bir an bile temposunu düşürmedi. Salonu dolduran yüzlerce Kartallı sanatsever, kahkaha ve hüznün iç içe geçtiği "hüzünlü komedi" türündeki bu eseri büyük bir beğeniyle takip etti. Oyunun finalinde sanatçıların sergilediği performans, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sanatçılara teşekkür plaketi

Gecenin sonunda sahneye çıkan Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hamza Samast, oyuncuları ve tüm teknik ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına ekibe çiçek ve plaket takdim eden Samast, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Kartal’da sanatın her dalına destek vermeye, kültürel etkinliklerimizi mahallelerimize yaymaya devam ediyoruz. Bugün burada hem güldük hem de derin bir muhasebe yaptık. Bu değerli eseri bizlerle buluşturan tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Kartal Belediyesi olarak yıl boyunca tiyatrodan konsere, sergiden panele kadar pek çok farklı etkinlikle ilçenin kültür-sanat hayatına yön vermeye devam edeceğiz."

BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ
MERCAN ŞEHİR PARKI'NDA ÇOCUKLAR TEMİZ HAVA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÜNLÜCE CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
AK PARTİ KARTAL İLÇE YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM EDİP ÇAKICI'YA ZİYARET