HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI VURDU! 4.5 MİLYON ABONENİN DOĞALGAZI KAPATILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın 2021 yılında 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiği 1 milyon 93 bin 581 abonenin ise doğalgazının kapatıldığını belirtti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bilgi Edinme Yasası kapsamında yaptığı başvurulara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verdiği yanıtlar 2021 yılında milyonlarca vatandaşın elektrik ve doğalgaz kesintisi yaşadığını ortaya koydu.

CHP'li Akın'ın resmi verilere dayanarak hazırladığı rapora göre, 2021 yılında yaşanan doğalgaz ve elektrik kesintileriyle ilgili şu sonuçlar ortaya çıktı: 

"2021 yılı içinde elektrik ve doğalgazda bütün abonelerine uygulanan toplam kesinti sayısı 4 milyon 542 bin 925 oldu. Başka bir deyişle 2021 yılı içinde her ay ortalama 378 bin aboneye enerji kesintisi uygulanmış oldu."

Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammının yürürlüğe girmediği 2021 yılında bile milyonlarca vatandaşın faturalarını ödeyemediği için kesintiyle karşılaştığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hayat pahalılığının arttığı ve alım gücünün ise düştüğü bir dönemde vatandaşların bugün ikiye-üçe katlanan faturalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Akın, "Enerjinin temel bir insan hakkı olmasına karşın yaşanan bu durum vatandaşımızın ne kadar zorlandığını gösteriyor. İktidarın KDV'de yaptığı indirim fatura yangınını söndürmedi. Ticarethanelere kiradan yüksek faturalar gelmeye devam ediyor" dedi./

Kaynak/ Odatv.com

ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN PENDİK BELEDİYESİNE ZİYARET
KIZILCIK ŞRBETİ'NİN GENÇ OYUNCUSU ECE İRTEM KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
TUZLA'DA DEV ORGANİZASYON İÇİN HAZIRLIKLAR AŞLADI:DRAGON BOT HEYECANI GERİ DÖNÜYOR