HİNDİSTAN'DA SKANDAL UYGULAMA!

Hindistan'da bir lise kimya sınavında öğrencilerin kopya çekmemeleri için skandal uygulamaya gitti.Tüm sınıftaki öğrencilerin başına koli geçiren okul yönetimi olayın sosyal medyada büyük yankı yaratması sonucunda özür diledi.

Hindistan'da bir okul insanlık dışı uygulamaya giderek görülememiş skandala imza attı.Okul yönetimi kimya sınavında öğrencilerin kopya çekmemesi için sınıftaki tüm öğrencilerin başına koli geçirip sınava tabi tuttu. Olayın sosyal medyada yankılanması üzerine okul yönetimi basına sızan fotoğraflar için özür dilediğini duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre Karnataka eyaletindeki Bhagat Pre-University College'ın idari sorumlularından M.B. Satish, BBC'ye açıklamasında kendi geliştirdiği sıra dışı kopya önleme yöntemi için "Başka yerlerde yapıldığını duyduktan sonra deneme için biz de yaptık" dedi.

Satish, öğrencilerin bir tarafı açık kolileri başlarına kendi rızalarıyla geçirdiğini öne sürerek "Hiçbir zorlama yoktu. Zaten fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi bazı öğrenciler takmıyor. Takanların bazıları da 15-20 dakika sonra çıkardı. Bir saat sonra da biz tüm öğrencilerden kolileri çıkarmasını istedik" diye konuştu.

'İnsanlık dışı'

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, eyalet yetkilileri fotoğrafların sosyal medyaya düşmesinden sonra sınav sürerken okula giderek duruma müdahale etti.

Eyaletin Orta Eğitim Dairesi Müdür Yardımcısı S.C. Peerjade, uygulamayı "insanlık dışı" diye niteledi.

TUZLA'DA ''MAHALLEMDE ŞENLİK VAR!'' COŞKUSU BAŞLIYOR
ŞİLE BELEDİYESİ OPERASYONUNDA 3. DALGA: HALUK LEVENT'İN KARDEŞİ DAHİL 13 KİŞİ TUTUKLANDI
PENDİK İSTANBUL'UN YATIRIM ŞAMPİYONU OLDU
KİCK BOKSTA ÜMRANİYE RÜZGÂRI: 2 ALTIN 2 GÜMÜŞ MADALYA
KARTAL'DA YAZ NEŞESİ: KARTAL BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU KAPILARINI AÇTI
TUZLA'DA ÇOCUKLAR KARNE SEVİNCİNİ KÜLTÜR FESTİVALİYLE KUTLADI
PENDİKSPOR'DA ATAKAN YÜCE GÜVEN TAZELEDİ: HEDEF YENİDEN SÜPER LİG!
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI SEYİT CEMEVİ'NİN AŞURE LOKMASI PROGRAMINA KATILDI
TUZLA'DA MUHARREM AYI BEREKETİ:AŞURE İKRAMLARI 1 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK
HATİCE ERDOĞAN ''ESİLA'' ŞİİR KİTABININ İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞUYOR