HÜKÜMET SEÇİM GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yerel seçimlerle ilgili yasa değişikliği taslağı tartışmaya açıldı. Taslağa göre muhtar seçimleri için oy kullanacak olan vatandaşlar için 3 ay aynı ikamette oturma şartı getiriliyor.

Hazırlanan taslağa göre, 'Köy ve mahalledeki seçmenlerin oy kullanabilmesi için seçim başlangıç tarihi itibariyle en az 3 aydan beri o köy veya mahallede oturma şartı' aranacak. Böylece, seçimlere kısa bir süre kala seçmen kütüklerinin aktarılması önlenmiş olacak.

ÖNCEDEN ADAYLIK ŞARTI GETİRİLECEK

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre ayrıca, muhtar ve köy ihtiyar meclis üyelikleri için "önceden adaylık başvurusu" şartı getiriliyor. Bu kişiler il seçim kurullarına başvuracaklar. Kanunlarda aranan şartları taşıyıp taşımadıkları incelenecek. Mevcut düzenlemede, bu inceleme önceden yapılmadığı için daha sonra yapılan itirazlar nedeniyle muhtarlıkların düşürülmesi konusu YSK'nın önüne geliyordu. Geçmişte, sabıkası sonradan ortaya çıkan çok sayıda muhtarın görevine son verilmesine ilişkin YSK inceleme yapmıştı.

Taslakta, Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda da değişikliğe gidilecek. Eklenen maddeye göre, 'Büyükşehir belediyeleri, altyapı ve ulaşım hizmetleri, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi, sosyal hizmet ve yardım, gençlik ve spor, mesleki eğitim ve beceri kursları ile yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel hizmetler' konusunda, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan tespit edilen yerlere öncelik tanıyacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI