HÜKÜMET SEÇİM GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yerel seçimlerle ilgili yasa değişikliği taslağı tartışmaya açıldı. Taslağa göre muhtar seçimleri için oy kullanacak olan vatandaşlar için 3 ay aynı ikamette oturma şartı getiriliyor.

Hazırlanan taslağa göre, 'Köy ve mahalledeki seçmenlerin oy kullanabilmesi için seçim başlangıç tarihi itibariyle en az 3 aydan beri o köy veya mahallede oturma şartı' aranacak. Böylece, seçimlere kısa bir süre kala seçmen kütüklerinin aktarılması önlenmiş olacak.

ÖNCEDEN ADAYLIK ŞARTI GETİRİLECEK

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre ayrıca, muhtar ve köy ihtiyar meclis üyelikleri için "önceden adaylık başvurusu" şartı getiriliyor. Bu kişiler il seçim kurullarına başvuracaklar. Kanunlarda aranan şartları taşıyıp taşımadıkları incelenecek. Mevcut düzenlemede, bu inceleme önceden yapılmadığı için daha sonra yapılan itirazlar nedeniyle muhtarlıkların düşürülmesi konusu YSK'nın önüne geliyordu. Geçmişte, sabıkası sonradan ortaya çıkan çok sayıda muhtarın görevine son verilmesine ilişkin YSK inceleme yapmıştı.

Taslakta, Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda da değişikliğe gidilecek. Eklenen maddeye göre, 'Büyükşehir belediyeleri, altyapı ve ulaşım hizmetleri, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi, sosyal hizmet ve yardım, gençlik ve spor, mesleki eğitim ve beceri kursları ile yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel hizmetler' konusunda, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan tespit edilen yerlere öncelik tanıyacak.

KARTAL'IN 2025 KARNESİ:KARTAL'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIMLAR
PESİAD VE TUZLA FEN KOLEJİ'NDEN HATAYLI ÖĞRENCİLERE ''KIŞ GÜNEŞİ'' SICAKLIĞI
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 2026 YILI KUTLAMA MESAJI
2026 YILI VERGİ VE HARÇ TARİFESİ NETLEŞTİ:IMEI KAYIT ÜCRETİ 54 BİN TL'Yİ AŞTI
KARTAL BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI YENİ YILI BİRLİKTE KARŞILADI
KARTAL’DA MUHTARLIKLARA YENİ YIL ZİYARETİ
21 İLDE EŞ ZAMANLI DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU:350 ŞÜPHELİ YAKALANDI
PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN'DEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI EŞREF ERYILMAZ'A ZİYARET
YATIRIMLAR, PROJELER VE SOSYAL DESTEKLERLE DOLU BİR YIL DAHA
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN YILIN SON GÜNLERİNDE SAHA GEZİSİ