İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİNE SERT TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün gece alınan kararla İstanbul Sözleşmesinin fesh edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'' her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede gece yarısı İstanbul Sözleşmesinden çıkılması acıdır''dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Türkiye'nin İstanbul sözleşmesinden Erdoğan'ın imzasıyla çekilmesine tepki gösterdi. 

Kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyan sözleşme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP, CHP, BDP ve MHP’nin oylarıyla ve oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi dün gece Cumhurbaşkanı’nın tek başına aldığı karar ile kaldırıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle oldu:

Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır.

Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır.

BAKAN GÜRLEK'TEN CANLI YAYINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
YOKSULLUK SINIRI 117 BİN TL'Yİ AŞTI: ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ AYLIĞI AÇLIĞA DİRENEMİYOR
İSTANBUL'DA KAYYIM SÜRÜYOR: CHP'NİN 33 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
YENİ PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU
HACI HATUN ÖZTÜRK CAMİİ İBADETE AÇILDI
ÜMRANİYE’DE YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DAHA HİZMETE AÇILDI
CHP'DE 91 VEKİLLE TARİHİ KOPUŞ:YENİ PARTİ BU GÜN KURULUYOR
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN KAMU KURUMLARINA ANLAMLI ZİYARET TURU
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
UGY'DEN SEKTÖREL GELECEK İÇİN KAMU KURUMLARINA ÜST DÜZEY ZİYARETLER