İBB İLK BUĞDAY HASADINI PENDİK KURNA'DA GERÇEKLEŞTİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Pendik Kurna'da atıl olan 180 dönümlük araziye dikilen buğday'ın ilk hasadı gerçekleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hasat edilen buğdaydan elde edilecek unun ihtiyaç sahiplerine verileceğini belirtti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yıllardır boş duran tarlalara buğday ekmiştik, şimdi hasadımızı yapıyoruz.

Elde ettiğimiz unu ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” dedi. İmamoğlu'nun kamuoyuna duyurduğu Pendik Kurna'da 180 dekarlık alanda yapılan buğday hasadı ile ilgili bilgi veren İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Ali Murat Erdem “Buralar tarım arazisiydi ama sadece adı vardı.

Bu arazilerde yıllardır tarım yapılmıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı ve 9 ay önce buğday tohumları bu toprağa düştü” dedi.

REKOLTE TAHMİNİ 50 TON 35 TON KADAR UN ELDE EDCEĞİZ

Tarlalara yerli ekmeklik buğday ekildiğini anlatan Erdem “Rekolte tahminimiz 50 ton civarı. Yaklaşık 35 ton kadar un elde ederiz. Elde edeceğimiz unu 2'şer kiloluk paketler haline getirerek Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze vereceğiz. Ve ihtiyaç sahibi aileler kullanacaklar” diye konuştu.

TARLADAN ÇIKAN SAMANLAR ADALARDA Kİ ATLARA VERİLECEK

Erdem, un elde edilirken oluşan kepek ile tarladan çıkan samanların da Veteriner Hizmetler Müdürlüğü'ne verileceğini ve İBB'nin bakımını yaptığı Adalar'daki atlar için yem olarak kullanılacağını söyledi. İstanbul'da  tarım arazilerinin az olduğuna, var olan arazilerin de değerli olmasından dolayı çok fazla ekilmediğine dikkat çeken Erdem  “Biz İBB olarak elimizde olan atıl kalan arazileri ekerek hem değerlendirmek istiyoruz hem çiftçilerimize örnek olsun istiyoruz” dedi.

BAŞKAN BİNGÖL KOÇ PATİ REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU
TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ: TAKVİM NETLEŞTİ
KARTAL'DA DAYANIŞMA VE EMEK RÜZGARI:KADIN EMEĞİ KERMESİ KAPILARINI AÇTI
ADD KARTAL ŞUBESİ'NDE GÖREV DAĞILIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÜMRANİYE’DE MEHTERAN COŞKUSU MEYDANI DOLDURDU
''KELİMELERİN SÜRGÜN YERİ'' YAKINDA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
KARTAL'DA KURBAN PAZARI KRİSİ: ASBEST İDDİASI İNCELEME BAŞLATTI!
GELECEĞİN SOSYAL BİLİMCİLERİ PENDİK'TE BULUŞTU
FADIL AYDIN'DAN PENDİK MİLLET BAHÇESİNDE MUHTEŞEM KONSER