İBB SORUŞTURMASINDA 4 GİZLİ TANIĞIN İFADELERİ YER ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve iş insanlarının gözaltına alındığı iki ayrı soruşturmada dosyada ''Meşe,Ladin,Çınar ve İlke'' adlı 4 gizli tanığın ismi yer aldı. Gözaltındaki 90 kişinin ifade işlemleri emniyette devam ediyor.

 

İsyanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başlatılan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının da aralarında olduğu çok sayıda isim 'yolsuzluk ve kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltındaki 90 kişinin ifade işlemleri emniyetteki ifade işlemleri sürüyor. İBB Başkanı, dün (21 Mart) 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında ifade verdi. Emniyet ifadesinde İmamoğlu'na sorulan sorularda, "Meşe, Ladin, Çınar ve İlke" kod adlı 4 gizli tanığın ifadeleri yer aldı. Dosyada ayrıca açık isimleriyle 13 kişi tanık, 4 kişi de müşteki durumda yer alıyor.

İmamoğlu 121 Sayfalık İfade Verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İBB'ye yönelik başlatılan "yolsuzluk" soruşturması kapsamında emniyette verdiği ifadede, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerine 3 saat 40 dakika boyunca 121 sayfalık ifade verdi.

İfade başında etkin pişmanlık hükümleri için bilgilendirilen ve sonrasında "Tarafınıza anlatılan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyor musunuz?" sorusu yöneltilen İmamoğlu, "Ben herhangi bir suç işlemediğim için etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum" cevabını verdi.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun gözaltına alınmış bir Belediye Başkanı dönemini yaşatan bu insanlarla ilgili yasal tüm haklarımı hayatım boyunca arayacağımı, yargılanmaları için elimden geleni yapacağımı milletimin huzurunda söz veriyorum" şeklinde konuştu.

CHP PENDİK KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN 5 ARALIK ÇIKIŞI:TÜRKİYE EŞİTLİKTE AVRUPA'NIN SONUNCUSU''
ÇİZGİ ROMAN OKULU SERGİSİ AÇILDI
PESİAD'DAN İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR VEKİLİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
TRABZONPARK MİLLET BAHÇESİ İLE DAHA YEŞİL, DAHA YAŞANABİLİR BİR ÜMRANİYE
ÇANAKKALE SAVAŞLARI MÜZESİ KARTAL'DA
PENCR TERAS HİZMETE GİRİYOR
FUTBOLDA BAHİS VE ŞİKE OPERASYONLARI! ÇAKAR YANDAŞ VE BALTACI DAHİL 46 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
AREX SİGORTA ŞİRKETİNE KAYYUM ATANDI
HEKİMBAŞI MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM HIZLANDI: PROJE %95 TAMAMLANDI
PARSELLER MAHALLESİ FİRUZ SOKAK’TA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI