İEO HASTA SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILIYOR

İstanbul Eczacı Odası (İEO) Yönetim Kurulu, “İnsan kanından üretilen ve hastalarımız için hayati önemde olan kan ürünü ilaçları konusunda, son dönemde hastalarımızın sağlığını tehdit edecek boyutta gelişmeler yaşanmaktadır” diyerek bir bildiri yayınladı.

2014 yılında “ilaçta yerlileşme” hedefleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı ve SGK arasında, kan ürünü ilaçların yerli üretimine yönelik protokol imzalandığı anımsatılan açıklamada “2015’te projeye Türk Kızılayı dahil edilerek, Kızılay’dan temin edilen plazmaların hammadde olarak kullanılması ve kan ürünü ilaçların bu plazmalardan yerli olarak üretilmesi hedeflendi. 2017’de ‘Plazma Fraksinasyonu Projesi’ olarak isimlendirilen projede ihale aşamasına gelindi. Ayrıntıları açıklanmayan bir ihale yöntemiyle, ilaç endüstrisi alanında hiçbir geçmişi olmayan, Murat Sancak’a ait Maxicells A.Ş. isimli firmanın ihaleyi kazanmasıyla süreç son buldu” denildi.

Amacınız hangisi?

Açıklamada, özetle “Amacınız kan ürünlerini ülkemizde üretmek mi, yoksa yeni ama tanıdık bir tekel üretmek mi? Korkumuz şudur ki; 12 yıllık ihale süreci bittiğinde, bugün ‘yerli üretim’ niyeti arkasına gizlenerek tekelleşmeye çalışanlar, üretmeden kendilerine aktardıkları kamu kaynaklarıyla çoktan unutulmuş olacaklar” ifadelerine yer verildi

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE 4. FORMA DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI
ÜMRANİYE’DE SOSYAL DAYANIŞMANIN GÜÇLÜ ADRESİ: GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİYİM MAĞAZASI
BAŞKAN İSMET YILDIRIM’DAN ESNAF ZİYARETİ
ANKARA'DA EMEKLİ DRAMINA MANSUR YAVAŞ ELİ:''BU İNSANLARIN YAŞAMA İHTİMALİ YOK,KAYITSIZ KALAMAYIZ''
KARTAL'DA YENİ YIL COŞKUSU KADIN EMEĞİYLE BULUŞUYOR
KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU
1 OCAK MİLADI YAKLAŞIYOR:SOSYAL GÜVENLİKTE ÇİFTE ZAM KISKACI BAŞLIYOR!
ÜNLÜLERE DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU
KARTAL İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HUZUR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
BİLİM ÜMRANİYE ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR