İKİ HEMŞİREYE 500 KEZ 'BEN SALAĞIM' YAZISI YAZDIRAN BAŞHEKİM GÖREVDEN ALINDI

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan ve iki hemşireye ''ben salağım servisimden ayrıldım''yazısını 500 kez yazdıran Uzman Doktor Ayşegül Alkan'ın görevinden el çektirildiği açıklandı.

Sosyal medyada tepki yaratan olay sonrasında görevden el çektirilen Başhekim hakkında açıklama yapan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirildiğini belirtti.


İKİ HEMŞİREYE 500 KERE BEN SALAĞIM SERVİSİMDEN BAŞKA SERVİSE GİTTİM YAZISI YAZDIRMIŞTI

İddiaya göre; Başhekim Alkan, rutin servis kontrolleri esnasında iki hemşirenin görev alanlarında olmadığını tespit etti. Bunun üzerine Çalışkan ve Yetkin’i diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada azarladı ve görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazmasını istedi.

7 SAYFALIK METİN SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Talebe karşı çıkan hemşireler, böyle bir cezayı kabul etmeyeceklerini, görev yerlerini terk etmeleri nedeniyle resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanması gerektiğini savundu. Ancak bu öneri Başhekim tarafından kabul görmeyince Çalışkan ve Yetkin A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdı. Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni, “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notu düşerek imzaladı. Uygulamaya  sağlık sendikaları tepki göstermişti. 

19 ÖZEL EĞİTİM KURUMUNA FAHİŞ FİYAT SORUŞTURMASI
TUZLA'DA İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNERDE YANGIN ÇIKTI
KARTAL BELEDİYESİ RAMAZAN'DA PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA RUHUNU İLÇE GENELİNE TAŞIYOR
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ KURTKÖY ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
PENDİK BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE SOSYAL TESİSLERDE %25 İNDİRİM
RAMAZAN COŞKUSU ÜMRANİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA YAŞANIYOR
BAŞKAN YILDIRIM, LİSELİ GENÇLERLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
PENDİK BELEDİYESİ “TEKNE ORUCU” GELENEĞİNİ BU RAMAZAN AYI’NDA DA SÜRDÜRÜYOR
YAYALAR KAPALI SEMT PAZARI HİZMETE AÇILDI
ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ONURSAL ADIGÜZEL'DEN CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ'YE ZİYARET