İLİÇ'TE 9 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ FACİAYA İLİŞKİN VERİLECEK CEZALAR BELLİ OLDU

Erzincan'ın İliç İlçesinde altın madeninin çökmesi sonucu 9 işçinin toprak alında kalarak hayatını kaybettiği kazayla ilgili verilecek cezalar belli oldu.

.5'i tutuklu 43 şüpheli hakkında taksirle ölüme yaralanmaya neden olmak suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. 

Çöpler köyündeki maden sahasında 13 Şubat'ta Adnan Keklik, Kenan Öz, Ramazan Çimen, Uğur Yıldız, Abdurrahman Şahin, Fahrettin Keklik, Mehmet Kazar, Şaban Yılmaz ve Hüseyin Kara'nın toprak altında kalarak hayatını kaybettiği, İsa Taşdelen ve İshak Demir'in yaralandığı heyelanla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Tutuklu şüpheliler I.R.G, S.K.S, A.R.K, S.Ç. ve Ö.A. ile tutuksuz 38 zanlı hakkında hazırlanan 69 sayfalık iddianame, Erzincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ne  sunuldu.

İddianamede, tüm şüphelilerin "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şüphelilerden altın madenini o dönem işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G. ile C.Y.D. ve K.Ö. hakkında ayrıca "Çevreyi taksirle kirletmek" suçlarından adli para ya da toprak, suda veya havada kalıcı etki bırakması halinde 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

TEKSTİLDE 40 YILIN EN AĞIR DARBESİ:377 BİN İŞSİZ 10 BİN KAPANAN ŞİRKET!
MSB YILIN İKİNCİ YARISI İÇİN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİ AÇIKLADI
ÜMRANİYE’DE ÇOCUKLAR ÖĞRENİRKEN ANNELER DE ÜRETTİ
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TAHLİYE EDİLDİ
ANKARA'DAKİ TARİHİ NATO ZİRVESİ:50 MİLYON DOLARLIK DEV ANLAŞMA VE BAĞLILIK MESAJI
SREBRENİTSA’NIN ACISI BELGESELLE BİR KEZ DAHA HAFIZALARA KAZINDI
KARTAL'DA VAHŞET! GECEKONDUDA ÖLDÜRÜLEN TEKSTİL İŞÇİSİNİN KATİLİ İŞ ARKADAŞI ÇIKTI
TUZLA'DA YEREL EŞİTLİK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI
CHP'DE KURULTAY ÇIKMAZI:ÖZGÜR ÖZEL CEPHESİNDEN KAYYIM VE PARTİ HAMLESİ
PENDİK'TE 7 YILDA 91 KİLOMETRE YAĞMUR SUYU KANALI KAZANDIRILDI