İMAMOĞLU;''İSTANBUL SİZİN OYUNCAĞINIZ DEĞİL''

İBB'nin yönetiminde ağırlıklı olarak yer alan UKOME'nin yapısı resmi kararla değiştirilerek AK Parti'nin ağırlık kazandığı yönetime geçirildi.Karar resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi.

 

UKOME'nin yetki yapılanmasına yapılan değişiklik CHP' li Belediyelerde yetki sınırını azaltarak AK Parti'nin yönetimde aktif olarak yer almasını sağladı.

Konuyla ilgili sert açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapılan yasa değişikliğinin AK Parti'nin hazımsızlığından kaynaklandığını belirterek hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi.İmamoğlu 16 milyon vatandaşın yaşadığı İstanbul'da akşamdan sabaha yasa çıkartılmasının İstanbul'un kaybedilmesi ve CHP li belediyelere iş yaptırmamak nedeni ile yapıldığını vurguladı.

İmamoğlu açıklamasında AK Parti tarafından alınan kararın şaşırmışlık olduğunu ifade ederek İstanbul sizin oyuncağınız değil''dedi. CHP'li Belediyeler çıkan yasa ile ilgili dava açmaya hazırlanıyor.
CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı da konuyla ilgili açıklama yaparak alınan kararın İBB'yi engellemeye yönelik olduğunu belirterek;“Yeni bir engelleme çabası daha. İBB’nin yönettiği UKOME’nin yapısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirldi. İBB artık UKOME’de çoğunluk değil azınlık. Milli Eğitim ve Aile Bakanlıkları da UKOME’nin üyesi haline geldi.” dedi.

İşte AK Parti lehine alınan UKOME Kararı;

GALATASARAY TARİH YAZDI:ÜST ÜSTE 4. KEZ ŞAMPİYON!
ŞİLE OTOYOLU YANYOL PROJESİYLE ÜMRANİYE TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
PESİAD GEDİK KARİYER FUARI'NI ZİYARET ETTİ
PENDİK'TE ŞEHİT ANNELERİNE ANLAMLI ZİYARET
KARTALLILAR ANNELER GÜNÜ'NDE EN ANLAMLI HEDİYEELERİNİ KADIN EMEĞİ PAZARI'NDA ALDI
ADD KARTAL ŞUBESİ'NDEN KAYMAKAM EDİP ÇAKICI'YA ZİYARET
KARTAL'DA MAHALLELERİN GELECEĞİ ORTAK AKILLA ŞEKİLLENİYOR
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ'DEN DUMLUPINAR MAHALLE MUHTARINA ZİYARET
TUZLA'DA ''2026-2028 YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI'' TANITILDI
PENDİK'TE ''BEN FİDEL'' RÜZGARI: TİYATRO SEVERLER SALONA SIĞMADI