İSRAİL GAZZE'YE GİDEN İNSANİ YARDIM FİLOSUNA SALDIRDI:TÜRKK VATANDAŞLARI DA ALIKONULDU

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve İsrail ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu, İsrail donanmasının saldırısı ve kuşatması altında kaldı. Uluslararası sularda gerçekleşen müdahalede gemilerde bulunan aktivistler alıkonuldu.



Güncel Gelişmeler ve Alıkoymalar

  İletişim Kesintisi: Filonun gemilerinden Fair Lady ile iletişim kesildi. Saldırı ihtimaline karşı aktivistler can yeleklerini giydi.
  Saldırıya Uğrayan Gemiler: Toplam 44 gemiden 21'inin İsrail saldırısına uğradığı bildirildi. Aralarında Alma, Sirius, Adara, Spectre, Yulara, Florida gibi gemiler bulunuyor.
 Türk Vatandaşları Alıkonuldu: Filoda bulunan gemilere baskın düzenleyen İsrail askerleri, 55 Türk vatandaşından 30'unu alıkoydu.
  Müdahale ve Saldırı Taktikleri: İsrail donanması, filodaki Meteque ve Yulara gemilerine tazyikli su sıktı, Florida adlı gemiye ise kasten çarptı. Oxygono gemisine çıkan İsrail askerlerinin kameralara müdahale ettiği görüntülendi. Aktivistler, silahsız olduklarını göstermek için ellerini havaya kaldırdı.
  Gazze Kara Sularında Bir Gemi: Filonun takip sistemine göre, Mikeno gemisi Gazze'ye 15 km mesafede, yani Gazze kara sularında bulunuyor.
Türkiye'den Hukuki Süreç
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, uluslararası sularda düzenlenen saldırı ve Türk vatandaşlarının alıkonulması eylemiyle ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma başlattı.
  Soruşturma; kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması, nitelikli yağma, mala zarar verme ve eziyet suçlarını kapsıyor.
Filonun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in silahsız insani yardım gemilerine yönelik saldırılarının "insanlık suçu" olduğu vurgulandı ve filonun kararlılıkla yolculuğuna devam ettiği belirtildi.

ANAHTAR PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN GAZETEMİZE ZİYARET
MARMARA DENİZİ'NDE 3 DAKİKALIK ARAYLA ŞİDDETLİ DEPREM!
YAZARIMIZ YUNUS EMRE YÜCEBAŞ PENDİK KİTAP FUARI'NDA OKURLARIYLA BULUŞTU
SANATLA GÜÇLENEN İŞ BİRLİĞİ: AKADEMİ ÜMRANİYE’DEN HASTANE PERSONELİ İÇİN EL SANATLARI ATÖLYELERİ
KARTAL VELOYBOLUN YENİ MERKEZİ OLUYOR
İSRAİL GAZZE'YE GİDEN İNSANİ YARDIM FİLOSUNA SALDIRDI:TÜRKK VATANDAŞLARI DA ALIKONULDU
NİYAZİ GÜNERİ YENİDEN CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI OLDU
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU:YARDIM TALEBİNDE BULUNAN 11 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
PESİAD KENTİN SESİ PROGRAMI İÇİN HAZIRLIKLARINA BAŞLADI